Gratinovaný losos
Plátky lososa zapečené s bílým vínem, smetanou, kečupem a nastrouhaným sýrem se podávají v Norsku.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
1 plátekcitrón
1 hrstkopr čerstvý
2 polévková lžícekečup
2 dlvíno bílé
200 mlsmetana
4 kslosos
40 gsýr eidam
50 gmáslo
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 20
1.
Plátky lososa osolte a opepřete.
2.
Na rozehřátém másle lososa prudce osmažte po obou stranách.
3.
Smíchejte víno, smetanu, kečup a nastrouhaný sýr.
4.
Touto směsi zalijte plátky lososa a posypte koprem.
5.
Ve vyhřáté troubě zapečte a hotové zdobte plátky citrónu.
Hodnotit recept: