Gratinovaný losos | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Gratinovaný losos

35 min. | hlavní chod | 978 kJ/porce | Norská kuchyně | 4 porce

Gravad lax –  jeden z nejstarších  receptů na úpravu lososa

Plátky lososa zapečené s bílým vínem, smetanou, kečupem a nastrouhaným sýrem se podávají v Norsku.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
1 plátekcitrón
1 hrstkopr čerstvý
2 polévková lžícekečup
2 dlvíno bílé
200 mlsmetana
4 kslosos
40 gsýr eidam
50 gmáslo

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 20
1.

Plátky lososa osolte a opepřete.

2.

Na rozehřátém másle lososa prudce osmažte po obou stranách.

3.

Smíchejte víno, smetanu, kečup a nastrouhaný sýr.

4.

Touto směsi zalijte plátky lososa a posypte koprem.

5.

Ve vyhřáté troubě zapečte a hotové zdobte plátky citrónu.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 617kJ 977,9kJ
Bílkoviny 2,9g 4,6g
Tuky 10,7g 17g
Sacharidy 5,2g 8,2g
Cholesterol 22,1mg 35mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz