Makrela na červeném víně | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Makrela na červeném víně

25 min. | hlavní chod | 927 kJ | Řecká kuchyně | 1 kus

Makrela kuchaná v marinádě

Makrela marinovaná s cibulí je opečena a podušena s rajčetem, olivami a červeným vínem. Typická příprava v Řecku.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
0,5 dlvíno červené
1 ksmakrela
1 kscibule kuchyňská
1 ksrajčata
1 polévková lžíceolej olivový
1 špetkasůl mořská

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 10
1.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.

2.

Makrelu očistěte a přendejte na alobal. Potřete ji olivovým olejem, prosolte.

3.

Přidejte cibuli, zabalte a nechte v lednici 12 hodin odležet.

4.

Rajče omyjte a nakrájejte na kolečka.

5.

Olivy odpeckujte a pokrájejte na kousky.

6.

Před přípravou makrelu vyjměte a spolus cibulí prudce opečte na rozpáleném oleji.

7.

Přidejte rajče, olivy, zalijte červeným vínem a nechte krátce podusit pod pokličkou.

8.

Podle potřeby mírně podlijte vodou.

9.

Podávejte s chlebem nebo s vařenými brambory.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 392,9kJ 927,3kJ
Bílkoviny 0,8g 1,9g
Tuky 6,5g 15,4g
Sacharidy 5,9g 14g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz