Makrela na červeném víně
Makrela marinovaná s cibulí je opečena a podušena s rajčetem, olivami a červeným vínem. Typická příprava v Řecku.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.
Makrelu očistěte a přendejte na alobal. Potřete ji olivovým olejem, prosolte.
Přidejte cibuli, zabalte a nechte v lednici 12 hodin odležet.
Rajče omyjte a nakrájejte na kolečka.
Olivy odpeckujte a pokrájejte na kousky.
Před přípravou makrelu vyjměte a spolus cibulí prudce opečte na rozpáleném oleji.
Přidejte rajče, olivy, zalijte červeným vínem a nechte krátce podusit pod pokličkou.
Podle potřeby mírně podlijte vodou.
Podávejte s chlebem nebo s vařenými brambory.
Hodnotit recept: