V české kuchyni má dlouhou tradici, a co si budeme nalhávat, i když je plný tuku, pomalu vypečenému masu s křupavou kůrčičkou se skoro nic nevyrovná. Zapomeňte na dietu a nedělní oběd připravte v bůčkovém stylu.
Trend zdravé výživy odsunul bůček téměř mezi zakázané potraviny. Výživoví specialisté a nutriční terapeuti nad ním zřejmě nejásají, ale žaludky a mlsné jazýčky českých gurmánů naopak. Pomineme-li fakt, že bůček opravdu není moc dietní, může nás svou chutí vynést až do nebes. Pak není žádný důvod, proč ho čas od času nejíst. Když se povede, tak je vážně fantastický!

Proč nespojit něco tak masového, jako je bůček, se sladkou chutí medu? Ideální a hlavně velmi netradiční spojení. Stojí za to ho vyzkoušet.celý článek
Bůček můžete plnit nejrůznějšími nádivkami, třeba vaječnými, kopřivovými nebo ořechovými. Není to sice dietní hitparáda, ovšem na talíři udělá velkou slávu. Zkuste tyhle recepty na plněnou pečenou dobrotu. Už se vám sbíhají sliny?
Pečený bůček s vaječnou nádivkou

Pomalu pečený bůček s křupavou kůžičkou, naplněný Vaječnou nádivkou s bylinkami, se vám doslova bude rozplývat na jazyku.celý článek
Plněný bůček s ořechovou náplní

Bůček plněný žemlí zalitou teplým mlékem, vejcem, cibulí, ořechy a ptrželovou natí. celý článek
S bůčkem můžete vymýšlet cokoli, například ho nejprve upéct dokřupava a dozlazova a pak ho dát do trouby pěkně zapéct třeba s houbami. Poněkud delší přípravu však vrchovatě vyváží výsledek, který stojí za to.

Zkuste připravit vepřový bůček s houbami. Zapečený v troubě a s bramborami chutná výtečně.celý článek
Z pečeného bůčku můžete vykouzlit i studenou večeři, to když z něj uděláte skvělou paštiku. Vyzkoušejte tyhle dva recepty, jsou snadné a hlavně vynikající. S chlebem ideální sobotní večeře.

Kdo by odolal domácí paštice, kterou si namažete na pořádný krajíc čerstvého chleba. Málokdo. Až ochutnáte tuhle ladůkovou paštiku, jinou už nebudete…celý článek