Božské ovocné koláče: 5 triků, díky kterým budou ještě lepší | Recepty.Blesk.cz

Božské ovocné koláče: 5 triků, díky kterým budou ještě lepší

  • Nadýchané bublanině se šťavnatými višněmi nikdo neodolá.
    Nadýchané bublanině se šťavnatými višněmi nikdo neodolá.
    Foto: abl
    7srpna   2016  /  06:00

    Jsou chutné, levné a rychle připravené. Navíc patří bublaniny a koláče plné ovoce k těm nejoblíbenějším. Milují je děti i dospělí. Nezáleží na tom, zda použijete borůvky, meruňky, švestky, višně, ostružiny, maliny nebo třeba jablka či hrušky. Všechno ovoce, které průběžně dozrává, se dá využít. Aby se vám moučník ale zaručeně povedl, máme pro vás pár praktických rad.

  • Na pomoc si vezměte citronovou šťávu

    Třešňová bublanina

     

    Pokud se vám stává, že vám višně či jahody v bublanině klesnou vždy na dno, zkuste je příště obalit v mouce. Nejlepší je hrubá, když ji ale náhodou nemáte, použijte klidně polohrubou. Místo mouky můžete použít také škrobovou moučku. Obalené ovoce pak rovnoměrně rozložte na těsto.

     

    Ty nejlepší triky, jak vždy upéct měkký a nadýchaný koláč, najdete ZDE.

  • Ovoce obalte

    Bublanina

     

    Také se vám někdy bublanina z piškotového těsta jakoby srazí? Na vině může být příliš vlhkosti. Ovoce, které budete do moučníku dávat, tedy dobře omyjte, ale před přidáním do těsta nechte například v sítu důkladně okapat a oschnout. Křehké druhy, jako jsou například maliny nebo ostružiny, je nejlepší rozložit na papírovou utěrku.

     

    Nedělní švestkové koláče: Osvěží vás lahodnou sladkokyselou chutí

    Nedělní švestkové koláče: Osvěží vás lahodnou sladkokyselou chutí

    Co by to bylo za léto bez poctivého švestkového koláče? Ať už tyto temně fialové plody zkombinujete s tvarohem či mákem, vždy budou dokonalou sladkou…celý článek

  • Dobře ho osušte

    Jablečný koláč

     

    Koláče s tvrdšími druhy ovoce, jako jsou například jablka a hrušky, zkuste přibližně deset minut před dopečením pokapat citronovou šťávou nebo rumem, poklást vločkami másla, přikrýt alobalem a dopéct. Budete překvapeni, jak ovoce v koláči ještě víc změkne a jeho aroma se nádherně rozvine. Pro intenzivní vůni můžete také nakrájená jablka před rozložením na těsto naložit v jablečném džusu či bílém víně.

     

    Ty nejlepší recepty na bublaniny a koláče s červeným rybízem najdete ZDE.

  • Nebojte se kombinovat

    Ovocný koláč s drobenkou

     

    Nenechte se svazovat konvencemi. Rozhodně není podmínkou, abyste do moučníku použili vždy jen jeden druh ovoce. I když se to tak obvykle dělá. Příště klidně zkuste nějaké netradiční kombinace. Zapamatujte si ale, že sladší druhy se skvěle doplňují s těmi kyselými, běžné ovoce zase ozvláštní nějaký ten exotický druh. Pozor ale na to, abyste nemíchali příliš tvrdé a velké plody s měkkým drobným ovocem. To by při pečení nedělalo dobrotu.

  • Čerstvé ovoce podmázněte

     

     

    Při přípravě koláče či dortu s čerstvým ovocem se může snadno stát, že předpečený korpus kvůli šťávě vytékající z něj příliš navlhne a bude se rozpadat. Řešením může být i vrstva máslového nebo pudinkového krému, která chuť ovoce skvěle doplní. Pokud krémy nemáte v oblibě nebo se vám je jen nechce připravovat, pomažte korpus vrstvou džemu nebo mírně rozehřáté marmelády.

/
Autor: lena

Diskuse k článku

.

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Rychlé a levné večeře z brambor: Zapečené s masem, klasická cmunda nebo tradiční langoše!

Brambory jsou vděčné a patří k důležitým složkám našeho jídelníčku. Prý je to historicky nejpoužívanější potravina a v české kuchyni najdeme spoustu jídel, v nichž tvoří právě brambory základní surovinu. K nejoblíbenějším

Zelená rajčata nevyhazujte! Připravte z nich řízečky, čatní nebo je sterilujte

Pokud se vám letos úroda rajčat skutečně vyvedla, pak je možné, že vám jich ještě spousta nedozrálých zůstala na keříčcích. Nezoufejte a nevyhazujte je, můžete je skvěle využít v kuchyni.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Rozchod Jágra a Kopřivové? Konec spekulacím!…

Relativně poklidné vody českého showbyznysu před časem rozvířila na začátku října Veronika Kopřivová…

celý článek »

Příběhy

Narkomanka Katka prosí Třeštíkovou: Splň,…

Uplynulo už 22 let od chvíle, kdy se poprvé protnuly osudy tehdy ještě mladé a pohledné narkomanky…

celý článek »

Krimi

Mrazivé foto od soudu: Tímto 37kilovým kamenem…

Vražda krásné Hanny Cornelius (†21) šokovala celý svět. V současné chvíli v Kapském městě v JAR probíhá…

celý článek »

Krimi

Kočner si prý objednal i vraždu miliardáře:…

Marián Kočner je už čtyři měsíce ve vazbě a padá na něj jedno obvinění za druhým. Zfalšované směnky,…

celý článek »