Koláč s karamelizovanými mandlemi
Svěží moučník z nakyslého rybízu a zladkých karamelizovaných mandlí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Tvaroh smíchejte s vejci, olejem, mlékem, moučkovým a vanilkovým cukrem. Pak přidejte mouku s kypřicím práškem a špetku soli.
Těsto rozetřete na plech s vyšším okrajem. Navrch dejte opláchnuté a otrhané bobule rybízu.
Mandle spařte, oloupejte a mírně rozdrťte. Nasypejte je do pánve s nepřilnavým povrchem, přidejte cukr a za stálého míchání zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
Karamelizované mandle rozprostřete na rybíz a koláč dejte péct na 40 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Po upečení ho posypejte moučkovým cukrem.
Hodnotit recept: