- Víte, kdy vlastně který druh začít péct, aby do svátků rozležel? Každý má totiž svůj čas.Foto: Shutterstock.com26. listopadu 2015 / 06:00
Přesně za čtyři týdny je tu Štědrý den. Je proto nejvyšší čas začít péct cukroví, bez kterého by se vánoční svátky neobešly. Pokud tedy pečete klasické perníčky. Jestli ne, máte ještě týden čas. Víte ale, kdy vlastně který druh začít péct, aby se do svátků rozležel? Každý má totiž svůj čas.
4 týdny před Vánocemi
Jestli jste minulý víkend ještě neupekla perníčky, je právě teď ten pravý čas, pokud chcete, aby vám do Vánoc stačily změknout. Pokud to nestihnete, nevěšte hlavu, existují i recepty na perníčky, které jsou měkké hned.
Báječné vánoční perníčky: Začněte teď, ať se správně rozleží!
Žádné jiné cukroví necharakterizuje Vánoce tak jako perníčky. Upečte je v dostatečném předstihu, aby se rozležely a byly krásně měkké. Vůně koření…celý článek
Vynikající křehké perníčky, které nejen dobře vypadají, ale i chutnají. A mohou se konzumovat ihned po upečení.celý článek
3 týdny před Vánocemi
Tenhle víkend se pusťte do pečení dalších druhů cukroví. Okolo Mikuláše je vhodná doba na přípravu zázvorek, vanilkových rohlíčků, kokosek, medvědích tlapek, ořechového a kokosového cukroví.
Křehké a chutné cukroví vonící zázvorem si oblíbily už naše prababičky. A zachutná i vám.celý článek
Cukroví ze sněhu z bílků a strouhaného kokosu. Kokosky nejsou náročné na suroviny ani na přípravu a jsou vhodné i pro celiatiky.celý článek
2 týdny před Vánocemi
Teď je ten nejlepší čas na přípravu lineckého cukroví. Zapamatujte si, že ideální teplota pro získání dorůžova propečeného cukroví je 180 °C. Při nízké teplotě z těsta vytéká tuk, při vysoké zase těsto rychle zhnědne, ale není dobře upečené. S plněním ale ještě týden počkejte, obzvlášť pokud se chystáte promazat ho krémem.
5 triků pro dokonalé linecké těsto: Pár kapek octa, citron a správná teplota
Linecké cukroví je klasika, která nesmí chybět na žádném stole. Navíc je linecké těsto tak dokonalé, že z něj můžete upéct hned několik druhů. Naučte…celý článek
Tradiční linecké cukroví z bezlepkové mouky. Z těsta vykrajujeme různé tvary, které po upečení slepujeme marmeládou nebo krémem.celý článek
Týden před Vánocemi
Týden před Vánocemi se pusťte do pečení marokánek, cukroví z bílků a přípravy nepečeného cukroví. Je také na čase vyrobit polevy a krémy a pečivo dozdobit. Nepečené, naplněné a ozdobené cukroví pak skladujte v chladnu. Při přípravě totiž byly použity vejce, máslo, popřípadě jiný tuk, takže by se snadno cukroví mohlo zkazit.
Nepečené kokosovo-čokoládové kuličky
Kuličky ze strouhaného kokosu, sněhu z bílků a strouhané čokolády nepečeme, pouze necháme proschnout. Hodí se mezi ostatní cukroví na vánoční stůl.…celý článek