Kdy upéct které cukroví, aby bylo na svátky vynikající? Poradíme vám! | Recepty.Blesk.cz

Kdy upéct které cukroví, aby bylo na svátky vynikající? Poradíme vám!

  • Víte, kdy vlastně který druh začít péct, aby do svátků rozležel? Každý má totiž svůj čas.
    Víte, kdy vlastně který druh začít péct, aby do svátků rozležel? Každý má totiž svůj čas.
    Foto: Shutterstock.com
    26listopadu   2015  /  06:00

    Přesně za čtyři týdny je tu Štědrý den. Je proto nejvyšší čas začít péct cukroví, bez kterého by se vánoční svátky neobešly. Pokud tedy pečete klasické perníčky. Jestli ne, máte ještě týden čas. Víte ale, kdy vlastně který druh začít péct, aby se do svátků rozležel? Každý má totiž svůj čas.

  • 4 týdny před Vánocemi

    Foto: Shutterstock.com

     

    Jestli jste minulý víkend ještě neupekla perníčky, je právě teď ten pravý čas, pokud chcete, aby vám do Vánoc stačily změknout. Pokud to nestihnete, nevěšte hlavu, existují i recepty na perníčky, které jsou měkké hned.

    Báječné vánoční perníčky: Začněte teď, ať se správně rozleží!

    Báječné vánoční perníčky: Začněte teď, ať se správně rozleží!

    Žádné jiné cukroví necharakterizuje Vánoce tak jako perníčky. Upečte je v dostatečném předstihu, aby se rozležely a byly krásně měkké. Vůně koření…celý článek

    Křehké perníčky

    Křehké perníčky

    Vynikající křehké perníčky, které nejen dobře vypadají, ale i chutnají. A mohou se konzumovat ihned po upečení.celý článek

  • 3 týdny před Vánocemi

    Foto: Shutterstock.com

     

    Tenhle víkend se pusťte do pečení dalších druhů cukroví. Okolo Mikuláše je vhodná doba na přípravu zázvorek, vanilkových rohlíčků, kokosek, medvědích tlapek, ořechového a kokosového cukroví.

    Zázvorky

    Zázvorky

    Křehké a chutné cukroví vonící zázvorem si oblíbily už naše prababičky. A zachutná i vám.celý článek

    Vanilkové rohlíčky

    Vanilkové rohlíčky

    Oblíbené rohlíčky s mletými vlašskými ořechy obalované v moučkovém cukru.celý článek

    Kokosky šlehané v páře

    Kokosky šlehané v páře

    Cukroví ze sněhu z bílků a strouhaného kokosu. Kokosky nejsou náročné na suroviny ani na přípravu a jsou vhodné i pro celiatiky.celý článek

  • 2 týdny před Vánocemi

    Foto: Shutterstock.com

     

    Teď je ten nejlepší čas na přípravu lineckého cukroví. Zapamatujte si, že ideální teplota pro získání dorůžova propečeného cukroví je 180 °C. Při nízké teplotě z těsta vytéká tuk, při vysoké zase těsto rychle zhnědne, ale není dobře upečené. S plněním ale ještě týden počkejte, obzvlášť pokud se chystáte promazat ho krémem.

    5 triků pro dokonalé linecké těsto: Pár kapek octa, citron a správná teplota

    5 triků pro dokonalé linecké těsto: Pár kapek octa, citron a správná teplota

    Linecké cukroví je klasika, která nesmí chybět na žádném stole. Navíc je linecké těsto tak dokonalé, že z něj můžete upéct hned několik druhů. Naučte…celý článek

    Linecké cukroví

    Linecké cukroví

    Tradiční linecké cukroví z bezlepkové mouky. Z těsta vykrajujeme různé tvary, které po upečení slepujeme marmeládou nebo krémem.celý článek

  • Týden před Vánocemi

    Foto: Shutterstock.com

     

    Týden před Vánocemi se pusťte do pečení marokánek, cukroví z bílků a přípravy nepečeného cukroví. Je také na čase vyrobit polevy a krémy a pečivo dozdobit. Nepečené, naplněné a ozdobené cukroví pak skladujte v chladnu. Při přípravě totiž byly použity vejce, máslo, popřípadě jiný tuk, takže by se snadno cukroví mohlo zkazit.

    Pusinky

    Pusinky

    Sněhové pusinky jsou sice báječné, ale všichni známe pusinky určitě lepší.celý článek

    Nepečené kokosovo-čokoládové kuličky

    Nepečené kokosovo-čokoládové kuličky

    Kuličky ze strouhaného kokosu, sněhu z bílků a strouhané čokolády nepečeme, pouze necháme proschnout. Hodí se mezi ostatní cukroví na vánoční stůl.…celý článek

/
Autor: lena

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz