Bleskově oloupaný česnek za pár vteřin? Naučíme vás skvělou vychytávku | Recepty.Blesk.cz

Bleskově oloupaný česnek za pár vteřin? Naučíme vás skvělou vychytávku

Přesvědčte se na vlastní oči, že oloupání víc stroužků česneku vám příště nezabere víc, než pár vteřin.
Foto: Shutterstock
29.10.2015 / 06:00

Věděli jste, že díky česneku omládnete o deset let? Alespoň to tvrdí tibetští mnichové, kteří nedají na tuhle geniální rostlinu dopustit. Není divu, že i v Egyptě ho měli za posvátnou rostlinu. A oblíbený je po staletí i v Česku. Jako lék, i v kuchyni. Najdete ho ve většině klasických receptů. Jenže zbavit jednotlivé stroužky šlupky nebývá zrovna lehké. Pokud ovšem nevíte, jak na to.

Česnek je nejen omlazující prostředek, ale také super přírodní antibiotikum. Dva stroužky denně při rýmě, chřipce nebo angíně a nemoc je za chvíli pryč. Kromě toho česnek prospívá srdci, působí proti nadýmání, při cukrovce nebo střevních potížích. Vzhledem k tomu, že čistí krev a cévy, funguje zároveň jako omlazující prostředek.

 

360p 240p
Přesvědčte se na vlastní oči, že oloupání víc stroužků česneku vám příště nezabere víc, než pár vteřin. • 

Jak vybrat ten správný

 

Ideální je používat čerstvý česnek a hlavně vyzkoušet český domácí, který je právě teď čerstvě sklizený. Má sílu. I do česnečky vám stačí rozmačkat tři stroužky, a ne celou hlavičku jako u některých dovážených česneků. Milovníci této extrémně zdravé rostliny jsou schopni jen tak schroupat dva tři stroužky samotné nebo na chlebu s máslem, pokud máte citlivější žaludek, raději ho zpracujte třeba v česnečce.

 

Jen si dejte pozor, abyste při krájení a lisování nepoužívali kovové nástroje. Při kontaktu s kovem totiž dochází k oxidaci, a tím i k likvidaci účinných látek. Kovový nůž tedy vyměňte za keramický a pořiďte si umělohmotné nebo porcelánové "struhadlo" určené přímo na česnek.


Náš tip

 

Nechcete už příště při krájení cibule prolévat hektolitry slz? V našem videu se dozvíte, jak to udělat.

 

1080p 720p 480p 360p 240p
Umíte krájet cibuli bez slz? • 

Diskuse k článku

.

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Rychlé a levné večeře z brambor: Zapečené s masem, klasická cmunda nebo tradiční langoše!

Brambory jsou vděčné a patří k důležitým složkám našeho jídelníčku. Prý je to historicky nejpoužívanější potravina a v české kuchyni najdeme spoustu jídel, v nichž tvoří právě brambory základní surovinu. K nejoblíbenějším

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Krimi

Další oběť nehody badmintonové reprezentace…

Tragická dopravní nehoda u Brna si nakonec vyžádala oběti dvě. Po badmintonovém reprezentantovi (†24)…

celý článek »

Seriály, filmy, kino a TV

Jarmila z Výměny: Myslím, že Jirka měl něco…

Na Výměnu manželek s despotickým nadšencem pro dřevo Jirkou by náhradní manželka Jarmila (51) nejradši…

celý článek »

Příběhy

Horor v dovolenkovém ráji: Děti zvracely…

Pobyt ve vysněné karibské destinaci se změnil v noční můru pro mladou rodinu z Velké Británie. Po…

celý článek »

České celebrity

Mahulena Bočanová přiznala psychické potíže…

Ráda si dala bublinky nebo kvalitní víno, ale s tím je navždy konec. Herečka Mahulena Bočanová (51)…

celý článek »