Zázvorky
Křehké a chutné cukroví vonící zázvorem si oblíbily už naše prababičky. A zachutná i vám.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
těsto
Postup přípravy
Vejce spolu s žloutky a cukrem ušlehejte do pěny. Přidejte mouku, cukr moučku, prášek do pečiva, zázvor a důkladně promíchejte.
Těsto vyklopte na vál a vypracujte hladké těsto. Vyválejte ho na 3-5 mm silný plát. Vykrajujte různé tvary.
Naskládejte na tukem potřený nebo pečícím papírem vyložený plech a nechte několik hodin, nejlépe však do druhého dne, odpočinout.
Zázvorky vložte do teplejší trouby, aby „vyskočily“, během pečení ale teplotu snižte, aby příliš neztmavly.
Po vychladnutí můžete zázvorky potřít bílkovou, citronovou, rumovou nebo čokoládovou polevou.
Hodnotit recept: