4 tipy, jak poznat, že je čas bábovku vyndat z trouby | Recepty.Blesk.cz

4 tipy, jak poznat, že je čas bábovku vyndat z trouby

  • Aby vaše příští bábovka byla dokonalá, stačí si jen osvojit pár snadných fíglů
    Aby vaše příští bábovka byla dokonalá, stačí si jen osvojit pár snadných fíglů
    Foto: Shutterstock.com
    17listopadu   2015  /  06:00

    Není nad voňavý, čerstvě upečený domácí moučník ke kávě. Jenže drobivý kus bábovky místo vlahého dezertu, na který jste se těšili, dokáže zkazit celé odpoledne. Někomu trvá roky praxe a hledání správného receptu, aby téhle bábovkové nirvány dosáhl. My vám rovnou prozradíme čtyři osvědčené triky zkušených pekařek, díky kterým budete přesně vědět, kdy je váš moučník hotový.

  • Když se těsto odtáhne od formy

    ...

    Bábovka nebo dortový korpus jsou obvykle upečené, když se těsto jakoby odtáhne od formy, ve které se peče. Vnější okraje budou vypadat suché a vy uvidíte mezeru tvořící se mezi hranou hotového moučníku a stranou formy.

  • Když těsto připomíná polštář

    ...

    Dobře upečená bábovka nebo korpus by měl být na omak pružný, a když proti těstu jemně zatlačíte prstem, mělo by se chovat jako dobře naklepaný polštář. Profesionální pekařky zastávají názor, že dokonalý moučník musí mít přesně takovou strukturu, abyste měli chuť si na něm zdřímnout.

  • Když se těsto nelepí na špejli

    ...

    Jako "tester" upečenosti můžete použít jakoukoliv dlouhou tenkou jehlici, které se k tomuto účelu prodávají. Většina hospodyněk si ale vystačí s obyčejnou špejlí. Tu zapíchněte do nejvyššího bodu bábovky nebo středu korpusu a vytáhněte ji. Když se na ni těsto nepřilepí, je moučník hotový. Dejte si pozor na přesušení. Několik malých drobků na špejli je v pořádku!

  • Když má těsto uvnitř správnou teplotu

    ...

    Pokud jste i po výše uvedených radách pořád ještě na pochybách a stále máte pocit, že  se vám ten správný okamžik nedaří vystihnout, pořiďte si digitální teploměr s jehlou, který vám během jediné vteřiny prozradí, jaká je skutečná teplota uvnitř moučníku. Ten je hotový, když má těsto ve středu okolo 99 ° C.

/
Autor: lena

Diskuse k článku

.

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Rychlé a levné večeře z brambor: Zapečené s masem, klasická cmunda nebo tradiční langoše!

Brambory jsou vděčné a patří k důležitým složkám našeho jídelníčku. Prý je to historicky nejpoužívanější potravina a v české kuchyni najdeme spoustu jídel, v nichž tvoří právě brambory základní surovinu. K nejoblíbenějším

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Krimi

Další oběť nehody badmintonové reprezentace…

Tragická dopravní nehoda u Brna si nakonec vyžádala oběti dvě. Po badmintonovém reprezentantovi (†24)…

celý článek »

České celebrity

Mahulena Bočanová přiznala psychické potíže…

Ráda si dala bublinky nebo kvalitní víno, ale s tím je navždy konec. Herečka Mahulena Bočanová (51)…

celý článek »

Příběhy

Horor v dovolenkovém ráji: Děti zvracely…

Pobyt ve vysněné karibské destinaci se změnil v noční můru pro mladou rodinu z Velké Británie. Po…

celý článek »

Události

Těžce raněného českého vojáka čeká další…

Těžce zraněného českého vojáka v Afghánistánu ve čtvrtek čeká další operace. Potíže má se slezinou…

celý článek »