Babské rady: Jak na karamel a co s přeslazeným jídlem | Recepty.Blesk.cz

Babské rady: Jak na karamel a co s přeslazeným jídlem

Ty nejlepší tipy a triky našich babiček!
Foto: Shutterstock
21.05.2015 / 06:00

Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře. Další praktické rady, které vám usnadní práci v kuchyni!

 

Jak na karamel?

Do hlubšího kastrolku dejte 370 g cukru, nechte ho rozpustit a za stálého míchání zalijte 320 g smetany na šlehání. Chvilku povařte, nakonec přeceďte a nechte vychladnout při pokojové teplotě. Před použitím pak karamel už jen vyšlehejte.

Co s tvarohovou nádivkou?

Když dáváte na vrch těsta tvarohovou nádivku, nejdřív ho posypte moukou, jinak těsto od tvarohu navlhne a hůř se propéká.

Lepí se vám těsto?

Pokud se vám těsto lepí na váleček tak, že se vám nedaří s ním pracovat, dejte váleček na 10 minut do ledničky. Se studeným se vám těsto rozválí mnohem lépe.

Pro křehčí těsto

Jestliže chcete mít nadýchanější těsto, přidejte do něj před nalitím do formy pár lžic horké vody.

Příliš mnoho cukru?

Přehnali jste to v receptu s dávkou cukru do těsta? Vyzkoušejte snadný trik a přidejte trošku jablečného octa, který sladkou chuť neutralizuje.

Diskuse k článku

.

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Praha - Volný čas

Metallica rozduněla Letňany: Víme, co zazní!…

Legendární kapela Metallica zahájila své vystoupí na letišti v Letňanech. Do areálu na ně dorazilo…

celý článek »

Krimi

Michal (†30) zemřel při autonehodě na Teplicku:…

Tragicky dopadla dopravní nehoda, ke které došlo v sobotu ráno v obci na Teplicku. Třicetiletý řidič…

celý článek »

České celebrity

Polonahý Prachař šokoval před Boučkovou…

Dlouhá noc a pak zatraceně těžké ráno, to zná snad každý z nás. Výjimkou není ani Jakub Prachař (35),…

celý článek »

VIP sport

Syn šéfa hokeje je (k)Král: chytá druhou…

Že chytá jen druhou nejvyšší soutěž? No a! Hokejový brankář Tomáš Král (26) si pořídil káru, o které…

celý článek »