Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře. Další praktické rady, které vám usnadní práci v kuchyni!
Jak na karamel?
Do hlubšího kastrolku dejte 370 g cukru, nechte ho rozpustit a za stálého míchání zalijte 320 g smetany na šlehání. Chvilku povařte, nakonec přeceďte a nechte vychladnout při pokojové teplotě. Před použitím pak karamel už jen vyšlehejte.
Co s tvarohovou nádivkou?
Když dáváte na vrch těsta tvarohovou nádivku, nejdřív ho posypte moukou, jinak těsto od tvarohu navlhne a hůř se propéká.
Lepí se vám těsto?
Pokud se vám těsto lepí na váleček tak, že se vám nedaří s ním pracovat, dejte váleček na 10 minut do ledničky. Se studeným se vám těsto rozválí mnohem lépe.
Pro křehčí těsto
Jestliže chcete mít nadýchanější těsto, přidejte do něj před nalitím do formy pár lžic horké vody.
Příliš mnoho cukru?
Přehnali jste to v receptu s dávkou cukru do těsta? Vyzkoušejte snadný trik a přidejte trošku jablečného octa, který sladkou chuť neutralizuje.