Babské rady: Jak na karamel a co s přeslazeným jídlem | Recepty.Blesk.cz

Babské rady: Jak na karamel a co s přeslazeným jídlem

Foto
Ty nejlepší tipy a triky našich babiček!
Foto: Shutterstock
21.05.2015 / 06:00

Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře. Další praktické rady, které vám usnadní práci v kuchyni!

 

Jak na karamel?

Do hlubšího kastrolku dejte 370 g cukru, nechte ho rozpustit a za stálého míchání zalijte 320 g smetany na šlehání. Chvilku povařte, nakonec přeceďte a nechte vychladnout při pokojové teplotě. Před použitím pak karamel už jen vyšlehejte.

Co s tvarohovou nádivkou?

Když dáváte na vrch těsta tvarohovou nádivku, nejdřív ho posypte moukou, jinak těsto od tvarohu navlhne a hůř se propéká.

Lepí se vám těsto?

Pokud se vám těsto lepí na váleček tak, že se vám nedaří s ním pracovat, dejte váleček na 10 minut do ledničky. Se studeným se vám těsto rozválí mnohem lépe.

Pro křehčí těsto

Jestliže chcete mít nadýchanější těsto, přidejte do něj před nalitím do formy pár lžic horké vody.

Příliš mnoho cukru?

Přehnali jste to v receptu s dávkou cukru do těsta? Vyzkoušejte snadný trik a přidejte trošku jablečného octa, který sladkou chuť neutralizuje.

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Politika

Dojemné díky zesnulé ženě i dětem. Výborného…

Dojemné chvíle zažili delegáti sjezdu KDU-ČSL v hotelu Ambassador. Ovdovělý Marek Výborný (KDU-ČSL)…

celý článek »

České celebrity

Boj o život Františka Nedvěda: Nepochopitelná…

Když se Jan (73) prostřednictvím Blesku dozvěděl, že František (72) má před těžkou operací srdce,…

celý článek »

Příběhy

Stát prodává vilu po Havlovi: Rodinný dům…

Výstavní vila na pražském Barrandově jde do dražby. Tzv. Vilu Lumiérů 41 známý architekt Max Urban…

celý článek »

VIP sport

Chytal za Plzeň, fotil se s Beckhamem. Mladý…

Slibně rozjetou kariéru nezúročil, přesto na brankářské řemeslo nezanevřel. Ve středu však jihočeský…

celý článek »