Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře. Jak nakrájet super tenké plátky šunky nebo sýra a nepřipálit puding?
Méně tuku v polévce
Uvařili jste vynikající polévku z vývaru, ale je dosti mastná? Nechte ji vychladnout, tuk se vysráží na hladinu. Pak stačí vzít jen ubrousek a tuk sebrat.
Puding jedna báseň
Foto: Shutterstock

Připálit puding - to se stane během chvilky. Zabránit tomu můžete tak, že hrnec vymažete máslem, které sníží přilnavost.
Plátky jako papír
Pokud chcete na velmi jemné plátky nakrájet šunku nebo salám – například na chlebíčky – dejte je na chvíli do mrazáku. Pak už vám tenké plátky půjdou jedna báseň.
Ryba bez rybiny
Ryby ponořte do mléka, které rybu zbaví pro mnohé nepříjemného odéru rybiny. Pokud používáte rybu mraženou, můžete ji v mléce nechat rovnou rozmrznout.
Strouhání bez lepení
Aby se sýr při strouhání nelepil na struhadlo, potřete ho nejdříve olejem.