11 receptů na guláše: Buřtguláš, segedín i na pivě! Všechny chutnají božsky | Recepty.Blesk.cz

11 receptů na guláše: Buřtguláš, segedín i na pivě! Všechny chutnají božsky

Foto: shutterstock.com
15.02.2017 / 06:00

Jen málokteré jídlo v kuchyni se dočkalo tolika variant jako právě guláš. Ať už jde o klasický guláš, ve kterém je maso, nebo guláš bezmasý, podstatou je hustá omáčka, ke které se skvěle hodí houskové knedlíky. Vyzkoušejte naše recepty, které zasytí, zahřejí a taky polechtají chuťové buňky. Když se vám totiž guláš povede, není nic lepšího. A jíst se dá i s chlebem.

 

Guláš je u nás tak populární, že si velmi často myslíme, že snad pochází odtud. Ale pravý guláš pochází z Maďarska, původně se připravoval jen v kotlíku a spíše než hustou omáčku připomínal polévku, ve které byly brambory, mrkev a cibule. Tenhle guláš se nezahušťuje moukou a obvykle se k němu přikusuje jen bílý chléb. Vyzkoušejte, skvěle chutnají i naše české buřtgulášové varianty.

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

Chalupářský buřtguláš

Chalupářský buřtguláš

Typická dovolenková klasika. Pokud vám dojdou nápady a v kuchyni zbude jen to nejnutnější, tohle jídlo vás zachrání. Nejenže nikdy nezklame, ale strávníci…celý článek

Buřtguláš

Buřtguláš

Buřtguláš z bramboru a salámu ochucený cibulkou, sladkou paprikou a gulášovým kořením je velmi rychlé a chutné jídlo z jednoho hrnce.celý článek

 

Je libo guláš bez masa? Zkuste fazolový nebo s houbami, oba chutnají náramně. A pokud přece jen toužíte po mase, přidejte k fazolím hovězí maso nebo kus uzeniny. K houbám se pak více hodí vepřové maso. 

Fazolový guláš

Fazolový guláš

Levné recepty: Cena celkem za 4 porce asi 45 Kčcelý článek

Pikantní hovězí guláš s fazolemi

Pikantní hovězí guláš s fazolemi

Hovězí maso orestované na cibuli a česneku, vařené s rajským protlakem, kmínem, chilli papričkami, majoránkou a fazolemi uvařeními ve víně. Zdobíme kolečky…celý článek

Rychlý houbový guláš

Rychlý houbový guláš

Podzimní klasika, kterou si zamilujete.celý článek

 

Segedínský guláš patří k nejoblíbenějším gulášům v české kuchyni. A i když to název napovídá, překvapivě segedín nepochází ze Segedínu, ale z Budapešti. Za jeho vznik může budapešťský soudce Szekeley. Když totiž v 19. století zašel do své hospůdky, nic už v kuchyni neměli, pouze zbytek cikánského guláše, kysané zelí a zakysanou smetanu. Tehdy se začala psát historie oblíbeného segedínského guláše.

Segedínský guláš

Segedínský guláš

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

Segedínský guláš podle tety Margit

Segedínský guláš podle tety Margit

Slavná maďarská specialita - segedínský guláš z vepřového masa, kysaného zelí a smetany. Maso podléváme borovičkou a chybět nesmí typické koření: mletá…celý článek

 

Ochutnejte guláše, ve kterých je pivo, nebudete litovat. Pivo dodá guláši zajímavou chuť, která vás překvapí svou originalitou. A pokud chcete guláš se skutečně královskou chutí, nezapomínejte na divočinu. Tyhle recepty z jelena jsou chuťově velmi výrazné a určitě si je zamilujete.

Jelení guláš

Jelení guláš

Pokud si chcete královsky pochutnat, nezapomeňte na podzim aspoň jednou na divočinu.celý článek

Guláš na pivě

Guláš na pivě

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

Diskuse k článku

.

Přesolili jste polévku nebo to přehnali s pepřem? Takhle ji zachráníte!

Nikdo není dokonalý, a i sebelepší kuchařka může někdy udělat chybu. Ty zkušenější ovšem vědí, jak se dá zachránit i zdánlivě zkažený pokrm. Ostatně, naše babičky to věděly moc dobře, vyhodit jídlo si nemohly dovolit. Zkuste to

Rychlovky za pár korun a do 30 minut: Omeleta, bramborák nebo noky se špenátem

Nepromarněte všechen čas u sporáku. Kromě toho je možná vaše peněženka před výplatou prázdná. Tahle jídla jsou nejen rychlá, ale taky levná. Určitě za ně nedáte víc než stovku. Nechte si chutnat!

Poctivý domácí vývar jako od babičky! Zamrazte si ho do zásoby

Nekupujte hotové bujony, ale naučte se uvařit si poctivý vývar sami doma. Domácí vývar je jemnější, aromatičtější a taky méně slaný než kupovaný. A ještě jedno velké plus má. Můžete si ho zamrazit! Budete ho mít tak vždy po ruce.

Zimní polévky, které vás posilní a postaví na nohy! Vývary, kyselo nebo zelňačka

Potřebujete se pořádně zahřát a získat novou energii? Uvařte si polévku! Polévka je grunt, který nejen postaví na nohy po kocovině, ale taky působí jako pomocník v boji s nemocemi. Navíc krásně zahřeje, což právě teď v zimě

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Prezidentské volby 2018

Bitva „prvních dam“: Drahošová vyráží na…

Nebude to jen souboj Miloše Zemana a Jiřího Drahoše, ale také někdejší knihovnice a bývalé sekretářky.…

celý článek »

České celebrity

Heidi Janků a Ivana Gottová: Obě si vzaly…

Jak Heidi Janků (55), tak Ivanu Gottovou (41) od jejich manželů dělí věkový rozdíl. Heidin Ivo Pavlík…

celý článek »

Praha - Zprávy

Babyboom v pražské zoo: Rodí se jak o závod!…

Jako o závod! Tak se rodí nyní zoologických zahradách po Česku. Už šest zvířecích novorozenců od…

celý článek »

Ročník 2017/18

Stanciu už je v Praze! Stane se z něj nejdražší…

Ve středu krátce po desáté hodině večer dosedlo na Letišti Václava Havla letadlo z Bruselu, kterým…

celý článek »