Buřtguláš, segedín na pivě a další recepty na guláše | Recepty.Blesk.cz

11 receptů na guláše: Buřtguláš, segedín i na pivě! Všechny chutnají božsky

Foto: shutterstock.com
28.01.2018 / 18:00

Jen málokteré jídlo v kuchyni se dočkalo tolika variant jako právě guláš. Ať už jde o klasický guláš, ve kterém je maso, nebo guláš bezmasý, podstatou je hustá omáčka, ke které se skvěle hodí houskové knedlíky. Vyzkoušejte naše recepty, které zasytí, zahřejí a taky polechtají chuťové buňky. Když se vám totiž guláš povede, není nic lepšího. A jíst se dá i s chlebem.

 

Guláš je u nás tak populární, že si velmi často myslíme, že snad pochází odtud. Ale pravý guláš pochází z Maďarska, původně se připravoval jen v kotlíku a spíše než hustou omáčku připomínal polévku, ve které byly brambory, mrkev a cibule. Tenhle guláš se nezahušťuje moukou a obvykle se k němu přikusuje jen bílý chléb. Vyzkoušejte, skvěle chutnají i naše české buřtgulášové varianty.

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

Chalupářský buřtguláš

Chalupářský buřtguláš

Typická dovolenková klasika. Pokud vám dojdou nápady a v kuchyni zbude jen to nejnutnější, tohle jídlo vás zachrání. Nejenže nikdy nezklame, ale strávníci…celý článek

Buřtguláš

Buřtguláš

Buřtguláš z bramboru a salámu ochucený cibulkou, sladkou paprikou a gulášovým kořením je velmi rychlé a chutné jídlo z jednoho hrnce.celý článek

 

Je libo guláš bez masa? Zkuste fazolový nebo s houbami, oba chutnají náramně. A pokud přece jen toužíte po mase, přidejte k fazolím hovězí maso nebo kus uzeniny. K houbám se pak více hodí vepřové maso

Fazolový guláš

Fazolový guláš

Levné recepty: Cena celkem za 4 porce asi 45 Kčcelý článek

Pikantní hovězí guláš s fazolemi

Pikantní hovězí guláš s fazolemi

Hovězí maso orestované na cibuli a česneku, vařené s rajským protlakem, kmínem, chilli papričkami, majoránkou a fazolemi uvařeními ve víně. Zdobíme kolečky…celý článek

Rychlý houbový guláš

Rychlý houbový guláš

Podzimní klasika, kterou si zamilujete.celý článek

 

Segedínský guláš patří k nejoblíbenějším gulášům v české kuchyni. A i když to název napovídá, překvapivě segedín nepochází ze Segedínu, ale z Budapešti. Za jeho vznik může budapešťský soudce Szekeley. Když totiž v 19. století zašel do své hospůdky, nic už v kuchyni neměli, pouze zbytek cikánského guláše, kysané zelí a zakysanou smetanu. Tehdy se začala psát historie oblíbeného segedínského guláše.

Segedínský guláš

Segedínský guláš

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

Segedínský guláš podle tety Margit

Segedínský guláš podle tety Margit

Slavná maďarská specialita - segedínský guláš z vepřového masa, kysaného zelí a smetany. Maso podléváme borovičkou a chybět nesmí typické koření: mletá…celý článek

 

Ochutnejte guláše, ve kterých je pivo, nebudete litovat. Pivo dodá guláši zajímavou chuť, která vás překvapí svou originalitou. A pokud chcete guláš se skutečně královskou chutí, nezapomínejte na divočinu. Tyhle recepty z jelena jsou chuťově velmi výrazné a určitě si je zamilujete.

Jelení guláš

Jelení guláš

Pokud si chcete královsky pochutnat, nezapomeňte na podzim aspoň jednou na divočinu.celý článek

Guláš na pivě

Guláš na pivě

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz