Buřtguláš, segedín na pivě a další recepty na guláše | Recepty.Blesk.cz

11 receptů na guláše: Buřtguláš, segedín i na pivě! Všechny chutnají božsky

Foto: shutterstock.com
28.01.2018 / 18:00

Jen málokteré jídlo v kuchyni se dočkalo tolika variant jako právě guláš. Ať už jde o klasický guláš, ve kterém je maso, nebo guláš bezmasý, podstatou je hustá omáčka, ke které se skvěle hodí houskové knedlíky. Vyzkoušejte naše recepty, které zasytí, zahřejí a taky polechtají chuťové buňky. Když se vám totiž guláš povede, není nic lepšího. A jíst se dá i s chlebem.

 

Guláš je u nás tak populární, že si velmi často myslíme, že snad pochází odtud. Ale pravý guláš pochází z Maďarska, původně se připravoval jen v kotlíku a spíše než hustou omáčku připomínal polévku, ve které byly brambory, mrkev a cibule. Tenhle guláš se nezahušťuje moukou a obvykle se k němu přikusuje jen bílý chléb. Vyzkoušejte, skvěle chutnají i naše české buřtgulášové varianty.

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

Chalupářský buřtguláš

Chalupářský buřtguláš

Typická dovolenková klasika. Pokud vám dojdou nápady a v kuchyni zbude jen to nejnutnější, tohle jídlo vás zachrání. Nejenže nikdy nezklame, ale strávníci…celý článek

Buřtguláš

Buřtguláš

Buřtguláš z bramboru a salámu ochucený cibulkou, sladkou paprikou a gulášovým kořením je velmi rychlé a chutné jídlo z jednoho hrnce.celý článek

 

Je libo guláš bez masa? Zkuste fazolový nebo s houbami, oba chutnají náramně. A pokud přece jen toužíte po mase, přidejte k fazolím hovězí maso nebo kus uzeniny. K houbám se pak více hodí vepřové maso

Fazolový guláš

Fazolový guláš

Levné recepty: Cena celkem za 4 porce asi 45 Kčcelý článek

Pikantní hovězí guláš s fazolemi

Pikantní hovězí guláš s fazolemi

Hovězí maso orestované na cibuli a česneku, vařené s rajským protlakem, kmínem, chilli papričkami, majoránkou a fazolemi uvařeními ve víně. Zdobíme kolečky…celý článek

Rychlý houbový guláš

Rychlý houbový guláš

Podzimní klasika, kterou si zamilujete.celý článek

 

Segedínský guláš patří k nejoblíbenějším gulášům v české kuchyni. A i když to název napovídá, překvapivě segedín nepochází ze Segedínu, ale z Budapešti. Za jeho vznik může budapešťský soudce Szekeley. Když totiž v 19. století zašel do své hospůdky, nic už v kuchyni neměli, pouze zbytek cikánského guláše, kysané zelí a zakysanou smetanu. Tehdy se začala psát historie oblíbeného segedínského guláše.

Segedínský guláš

Segedínský guláš

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

Segedínský guláš podle tety Margit

Segedínský guláš podle tety Margit

Slavná maďarská specialita - segedínský guláš z vepřového masa, kysaného zelí a smetany. Maso podléváme borovičkou a chybět nesmí typické koření: mletá…celý článek

 

Ochutnejte guláše, ve kterých je pivo, nebudete litovat. Pivo dodá guláši zajímavou chuť, která vás překvapí svou originalitou. A pokud chcete guláš se skutečně královskou chutí, nezapomínejte na divočinu. Tyhle recepty z jelena jsou chuťově velmi výrazné a určitě si je zamilujete.

Jelení guláš

Jelení guláš

Pokud si chcete královsky pochutnat, nezapomeňte na podzim aspoň jednou na divočinu.celý článek

Guláš na pivě

Guláš na pivě

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

Diskuse k článku

.

Domácí kečup na 5 způsobů: Už nikdy nebudete chtít jiný

Domácí kečup je mnohem lepší než ten kupovaný. Nejsou v něm žádné konzervanty, ale ani chutí se nedají srovnat. Ten, který si uvaříte doma, totiž opravdu chutná božsky.

Rychlé letní večeře hotové do třiceti minut! Saláty, těstoviny nebo ryby

Komu by se v horku chtělo vařit a trávit u sporáku dlouhé hodiny? Jen málokomu. Přesto jíst musíme, takže vám nabízíme recepty, které jsou hotové do půlhodiny, jsou snadné, a navíc nejsou těžké, takže po obědě můžete klidně

Levandulové recepty, které musíte vyzkoušet! Sirup, zmrzlina nebo limonáda na osvěžení

Není snad typičtější symbol léta než právě levandule. Přestože se jí daří hlavně ve Středomoří, můžete ji pěstovat i u nás doma. Její vůně je nezaměnitelná a vedle toho, že se používá do kosmetiky, skvěle ladí i s potravinami,

Domácí dresinky do všech salátů: Italský, francouzský i česnekové aioli

Léto a horké dny přejí lehkým jídlům, zejména zeleninovým salátům. Pokud vás už unavuje používat jen jednu jedinou zálivku nebo dresink, vyzkoušejte naše recepty. Některé vás určitě překvapí.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Táta by byl spokojený, že jsme to s Heidi…

V neděli to bylo přesně 12 měsíců, kdy se pro muzikanta Adama Pavlíka (42) uzavřel zatím nejtragičtější…

celý článek »

Politika

Textaře Horáčka nazval vekslákem. Policie…

Policie ve středu odpoledne požádala o vydání poslance KSČM Zdeňka Ondráčka ke stíhání. Informaci…

celý článek »

Svět

Šokující foto: Z janovského mostu týdny…

Šokující fotografie se objevily na sociálních sítích pouhý den po tragickém zřícení mostu v italském…

celý článek »

Krimi

Dívku (†24) chladnokrevně popravili na oslavě…

Oslava narozenin skončila tragicky v brazilském městě Paloma. Eliana Ferreira Campos (†24), která…

celý článek »