Buřtguláš, segedín na pivě a další recepty na guláše | Recepty.Blesk.cz

11 receptů na guláše: Buřtguláš, segedín i na pivě! Všechny chutnají božsky

Foto: shutterstock.com
28.01.2018 / 18:00

Jen málokteré jídlo v kuchyni se dočkalo tolika variant jako právě guláš. Ať už jde o klasický guláš, ve kterém je maso, nebo guláš bezmasý, podstatou je hustá omáčka, ke které se skvěle hodí houskové knedlíky. Vyzkoušejte naše recepty, které zasytí, zahřejí a taky polechtají chuťové buňky. Když se vám totiž guláš povede, není nic lepšího. A jíst se dá i s chlebem.

 

Guláš je u nás tak populární, že si velmi často myslíme, že snad pochází odtud. Ale pravý guláš pochází z Maďarska, původně se připravoval jen v kotlíku a spíše než hustou omáčku připomínal polévku, ve které byly brambory, mrkev a cibule. Tenhle guláš se nezahušťuje moukou a obvykle se k němu přikusuje jen bílý chléb. Vyzkoušejte, skvěle chutnají i naše české buřtgulášové varianty.

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

Chalupářský buřtguláš

Chalupářský buřtguláš

Typická dovolenková klasika. Pokud vám dojdou nápady a v kuchyni zbude jen to nejnutnější, tohle jídlo vás zachrání. Nejenže nikdy nezklame, ale strávníci…celý článek

Buřtguláš

Buřtguláš

Buřtguláš z bramboru a salámu ochucený cibulkou, sladkou paprikou a gulášovým kořením je velmi rychlé a chutné jídlo z jednoho hrnce.celý článek

 

Je libo guláš bez masa? Zkuste fazolový nebo s houbami, oba chutnají náramně. A pokud přece jen toužíte po mase, přidejte k fazolím hovězí maso nebo kus uzeniny. K houbám se pak více hodí vepřové maso

Fazolový guláš

Fazolový guláš

Levné recepty: Cena celkem za 4 porce asi 45 Kčcelý článek

Pikantní hovězí guláš s fazolemi

Pikantní hovězí guláš s fazolemi

Hovězí maso orestované na cibuli a česneku, vařené s rajským protlakem, kmínem, chilli papričkami, majoránkou a fazolemi uvařeními ve víně. Zdobíme kolečky…celý článek

Rychlý houbový guláš

Rychlý houbový guláš

Podzimní klasika, kterou si zamilujete.celý článek

 

Segedínský guláš patří k nejoblíbenějším gulášům v české kuchyni. A i když to název napovídá, překvapivě segedín nepochází ze Segedínu, ale z Budapešti. Za jeho vznik může budapešťský soudce Szekeley. Když totiž v 19. století zašel do své hospůdky, nic už v kuchyni neměli, pouze zbytek cikánského guláše, kysané zelí a zakysanou smetanu. Tehdy se začala psát historie oblíbeného segedínského guláše.

Segedínský guláš

Segedínský guláš

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

Segedínský guláš podle tety Margit

Segedínský guláš podle tety Margit

Slavná maďarská specialita - segedínský guláš z vepřového masa, kysaného zelí a smetany. Maso podléváme borovičkou a chybět nesmí typické koření: mletá…celý článek

 

Ochutnejte guláše, ve kterých je pivo, nebudete litovat. Pivo dodá guláši zajímavou chuť, která vás překvapí svou originalitou. A pokud chcete guláš se skutečně královskou chutí, nezapomínejte na divočinu. Tyhle recepty z jelena jsou chuťově velmi výrazné a určitě si je zamilujete.

Jelení guláš

Jelení guláš

Pokud si chcete královsky pochutnat, nezapomeňte na podzim aspoň jednou na divočinu.celý článek

Guláš na pivě

Guláš na pivě

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.celý článek

Diskuse k článku

.

Nejlepší květákové recepty: Gratinovaný, zapečený nebo karbanátky!

Květák milují nejen ti, kdo nejí maso, ale chutná i dětem. Ať už ho usmažíte jako řízek nebo budete zapékat v troubě se sýrem, nikdy neuděláte chybu. Navíc je to rychlý oběd, který nezabere moc času. A teď v létě není nic

Recepty z cukety, kterým neodoláte: Placky, koláče i omelety

Cukety jsou letní princeznou! Jsou oblíbené a není divu. Hodí se k k přípravě polévek, placiček, koláčů, dají se přidat k těstovinám nebo se dají zapékat. Kromě toho mají málo kalorií a díky své jemné chuti a zdravotním

Nejlepší bezmasé tataráky na léto! Připravte si avokádový, lilkový nebo rajčatový!

Pravý tatarák z hovězího masa, který si sami namícháte, je samozřejmě gastronomická bomba. Ovšem pokud chcete teď v létě něco lehčího, po čem vám nebude těžko a nebude hrozit žádná zdravotní komplikace, dopřejte si zeleninové

Řízky 15x jinak: Klasické, kokosové nebo v bylinkové strouhance

Chcete uvařit k nedělnímu obědu něco, co bude jasná tutovka? Pak zvolte řízky. Po nich se pokaždé zapráší. Ať nabídnete rodině klasiku nebo něco originálnějšího, nikdy neuděláte chybu. Kdo by taky odolal takové dobrotě?

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Jenovéfa Boková přestala tajit lásku k Robinsonovi!…

Sotva vyhrál v reality show Robinsonův ostrov, dotáhla ho jeho nová přítelkyně zase do »pralesa«.…

celý článek »

Krimi

Matka nechala dítě v rozpáleném autě na…

Další případ dítěte zavřeného v autě se stal na Slovensku ve městě Svit. Máma nechala svého potomka…

celý článek »

Příběhy

Holčičku (2) ničí nemoc, kterou trpí statisíce…

Maisie Buchanan (2) od čtyř měsíců trpí lupénkou. Kvůli vážnému průběhu nemoci se její kůže zbarvila…

celý článek »

VIP sport

Kdo je násilník, který přepadl Kvitovou?…

Dlouho to nevypadalo dobře. Od doby, kdy Petru Kvitovou přepadl a vážně pořezal v jejím prostějovském…

celý článek »