Rychlovky z kuřete na víkend: Zapečené s těstovinami, s kuskusem a na kari | Recepty.Blesk.cz

Rychlovky z kuřete na víkend: Zapečené s těstovinami, s kuskusem a na kari

Foto: Shutterstock
13.01.2017 / 06:00

Kuře můžete připravit na tisíc způsobů, a ani s jedním neuděláte chybu. Kuře lze péct v troubě, smažit na pánvi nebo dusit. Dá se zapékat a smíchat s nejrůznějšími ingrediencemi, a vytvořit tak neuvěřitelnou směsici chutí a vůní. Vyzkoušejte tyhle rychlé recepty, kterými oslníte o víkendu celou rodinu.

Kdo by nemiloval kuřecí prsíčka? Dobře se s nimi pracuje a dá se z nich vykouzlit skutečně cokoli. Můžete vařit podle receptů, můžete experimentovat a téměř nikdy neuděláte chybu. Navíc jsou kuřecí prsa hned hotová, a nestrávíte tak celé sobotní dopoledne u plotny. Zkuste tyhle tři recepty, ve kterých se snoubí exotika s klasikou. 

 

Kuřecí prsa na kari s hruškami

Kuřecí prsa na kari s hruškami

Právě teď voní a chutnají nejlépe! Uvařte nebo upečte podzimní menu z jablek a hrušek.celý článek

Kuřesí prsíčka na citronu

Kuřesí prsíčka na citronu

Kuřečí prsíčka potřená medem, pečenená na tymiánu a plátcích citronu, se výborně hodí na romantický večer ve dvou.celý článek

Kuřecí prsa se zázvorem

Kuřecí prsa se zázvorem

Tento recept má nádech orientu. Pochutnejte si na pikantní chuti chilli a zázvoru, která se skvěle snoubí s kuřecím masem. A tato exotická pochoutka vám…celý článek

 

Milujete kuřecí maso a těstoviny? Není nic jednoduššího než uvařit něco, kde najdete obojí. Těstoviny skvěle zasytí, kuře vám dodá zdravé a potřebné bílkoviny a koření, které se přidává, dodá jídlu zajímavou chuť. No a třeba kari vás pořádně rozparádí.

Kari pánev s těstovinami a kuřecím masem

Kari pánev s těstovinami a kuřecím masem

Kuřecí maso a těstoviny se skvěle hodí do studeného salátu. Výborné jsou ale i takto - teplé s kari kořením a kokosovým mlékem.celý článek

Červené kuřecí curry

Červené kuřecí curry

Ideální a rychlé jídlo z jedné pánve, které navíc pořádně rozparádí. Je v něm totiž zázvor a curry, takže milovníci pikantních jídel budou nadšení.…celý článek

Zapečené těstoviny s kuřecím masem

Zapečené těstoviny s kuřecím masem

Téhle rychlovce z kuřete podlehnete okamžitě. A nejen vy, celá vaše rodina.celý článek

A co takhle přidat ke kuřeti třeba kuskus nebo ho připravit na asijský způsob? "Čínu" skoro všichni milují. Pravda, doma ji tak skvěle nepřipravíme, ale za pokus to stojí. No a kuskus je hotový za pár minut, stačí ho zalít horkou vodou a pak už s ním můžete provádět, co se vám zamane. Ideální bleskovka na sobotní večeři.

Kuřecí pánvička po čínsku

Kuřecí pánvička po čínsku

Kuřecí maso naložené v marinádě ze sójové omáčky, rajčatového pyré, česneku, zázvoru a nasekané papričky je podáváno s čínskými nudlemi, brokolicí,…celý článek

Sladkokyselé kuře

Sladkokyselé kuře

Variace na asijskou klasiku, kterou snadno připravíte ze surovin, které máte běžně doma. Místo prsou mlůžete vyzkoušet i vykoštěná stehna. Maso z nich…celý článek

Kuskus s kuřecím masem

Kuskus s kuřecím masem

Pokud chcete mít bleskovou večeři, mějte doma vždy při ruce kuskus.celý článek

Diskuse k článku

.

Návod na přípravu dokonalé bábovky! Už nikdy "zdrclá" nebo připečená

Dokonale upečená bábovka vyžaduje nejen dobrý recept a zkušené promíchání všech přísad, k perfektnímu výsledku potřebujete také správný výběr formy a správnou přípravu. Spěch se při pečení bábovky nevyplácí. Co mít tedy na

Nejlepší domácí paštiky, rychlé a levné. Hovězí, bůčková nebo kachní!

Masové paštiky jsou oblíbené, protože jsou to rychlé a poměrně levné svačinky či večeře. A nejlepší jsou ty, které si sami doma vyrobíte, sice to není hned, ale můžete je konzervovat a schovat do zásoby. Pak už jen stačí vyndat

Nadýchaná poleva či šťavnaté koláče? Triky z první republiky, které se hodí i dnes!

Trendy ve vaření se sice mění, ale šikovné a praktické tipy, které používaly už naše prababičky, spolehlivě fungují i dnes. Které to jsou a které byste měli ve své kuchyni používat?

Chilli con carne, fazolová polévka i guláš: Vyzkoušejte recepty z fazolí

Luštěniny patří k trochu opomíjeným surovinám v naší kuchyni. Přitom kdysi byly na talíři téměř každý den. Nejen proto, že jsou výborným zdrojem bílkovin, ale i proto, že když se skvěle připraví, chutnají opravdu výtečně!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Krampol o alkoholismu manželky Hanky: Můžu…

Myslíte si, že herec Jiří Krampol (79) má se svojí ženou Hankou Krampolovou (56) jen samé starosti…

celý článek »

Krimi

Studentku (†17) našli mrtvou s roztavenými…

Když sanitka přivezla sedmnáctiletou studentku Luizu do nemocnice v brazilském Riacho Frio, nestačili…

celý článek »

Krimi

Otec opustil novorozeného chlapečka na ulici:…

Zabaleného pouze do deky ho zanechal svému osudu na ulici. Neznámý muž, pravděpodobně otec se takto…

celý článek »

Alpské lyžování na ZOH 2018

Legendy se přou: Je triumf Ledecké na lyžích…

Ester je víc než Nagano! Hokejový útočník Martin Erat rozpoutal mezi fanoušky i sportovci zajímavou…

celý článek »