Báječné drůbeží pečínky: Dopřejte si husu, slepici nebo kuře! | Recepty.Blesk.cz

Báječné drůbeží pečínky: Dopřejte si husu, slepici nebo kuře!

Foto: Shutterstock
22.11.2017 / 15:01

Drůbež patří k nejoblíbenějším masům. A drůbež není jen kuře, i když to asi připravujeme v kuchyni nejčastěji. Je rychle hotové a chutná fantasticky. Kuřecích pokrmů se snad nedá ani přejíst, protože variací na ně je spousta. Pokud chcete rozšířit sbírku vašich drůbežích receptů, pak vyzkoušejte i ty, ve kterých hlavní roli hraje husa, slepice nebo kachna. 

Pečená husa, nadýchané knedlíky a zelí je prostě božská mana. Pokud se vám nechce nikam do restaurace, upečte si ji doma. Tajemství úspěchu tkví v pomalém pečení při nízké teplotě kolem 100 stupňů Celsia. Už se vám sbíhají sliny?

Pečená husa

Pečená husa

Husa okořeněná kmínem a solí, potíraná smetanou a pečená na sádle dozlatova. Podáváme s libovolnou přílohou.celý článek

Pečená svatomartinská husa

Pečená svatomartinská husa

Husa pečená na sádle s jablky, hruškami a švestkami, pečená dozlatova. Podáváme s bramborovým knedlíkem.celý článek

Husa plněná jablky a fíky

Husa plněná jablky a fíky

Husa se naplní směsí z cibule, rozinek, fíků, jablek, petrželky a upeče se. Podává se s bramborovým knedlíkem či kroketami.celý článek

Pokud toužíte po nějakém lehčím pokrmu, po kterém se vám nebude chtít spát, pak místo husy upečte jinou drůbež, třeba slepici. Není sice hotová za patnáct minut, ale tyhle recepty vás určitě překvapí svou originalitou. Navíc kaštany, které v jednom z nich najdete, dodají slepici neobvyklou chuť. Tak proč nezkusit experimentovat?

Slepice s kaštany

Slepice s kaštany

Pokud chcete něco trochu dietnějšího,než je husa nebo kachna,zkuste slepici. V kombinaci s kaštany chutná zajímavě.celý článek

Pečínka á la bažant

Pečínka á la bažant

Bažant má výbornou chuť a taky skvělé výživové hodnoty. Ovšem ne vždy se dá sehnat. Místo něj můžete použít slepici. Výsledek bude velmi podobný.celý článek

 

Chcete si dopřát ještě něco víc dietnějšího a husa k tomu nepatří? No, není divu, ve spojení s knedlíky a zelím asi opravdu nepatří mezi dietní pokrmy. Ovšem nemusíte mít pocit, že jste o něco přišli, a místo husy upečte rodině kuře. Třeba kuře a lá kachna chutná naprosto dokonale a ani skoro nepoznáte, že jíte kuře. Tyhle recepty už znáte?

Kuře s tymiánem

Kuře s tymiánem

Vynikající alternativa k pečené svatomartinské huse, kterou si můžete dopřát i tehdy, když si hlídáte linii. Chutná vážně skvěle!celý článek

Kuře á la kachna

Kuře á la kachna

Jednoduchý a oblíbený recept, který udělá radost všem, kteří kachnu sice milují, ale je pro ně až moc tučná. A ještě jedno plus tahle variata má, je…celý článek

 

Kuře á la kachna

Kuře á la kachna

Jednoduchý a oblíbený recept, který udělá radost všem, kteří kachnu sice milují, ale je pro ně až moc tučná. A ještě jedno plus tahle variata má, je…celý článek

Pečené kuře v zelí

Pečené kuře v zelí

Místo toho, abyste k pečenému kuřeti dávali zelí jako přílohu, ho na něm zkuste upéct!celý článek

 

Víte, jak efektivně naporcovat kuře? Podívejte se na VIDEO, v němž vás to naučí šéfkuchař Radek David!

720p 480p 360p 240p
Jak efektivně naporcovat kuře vám poradí Radek David, šéfkuchař restaurací Babiččina zahrada a La Veranda • 

 

 

 

Diskuse k článku

.

Nejlepší majonéza do salátu je domácí! Jak ji připravit?

Hledáte tu nejlepší majonézu do vašeho štědrovečerního bramborového salátu? Zapomeňte na kupovanou a udělejte si domácí. Kromě toho, že je chuťově mnohem lepší, nejsou v ní žádné konzervanty ani dochucovadla a bramborový salát

Nepečené cukroví: Je hned hotové a zvládne ho opravdu každý

Linecké, perníčky a vanilkové rohlíčky jsou klasika. Když jste na pečení neměli čas, ale přesto máte pocit, že by se na vašem vánočním stole mělo objevit něco jiného než cukroví z blízké pekárny, vrhněte se na přípravu

Vánoční cukroví bez másla a bez mouky! Lanýže, sádlovky nebo rumové hrudky!

Máslo je teď tak drahé, že téměř každá kuchařka přemýšlí, jak ho nahradit. Jiní řeší, jak upéci cukroví bez mouky. Není nic jednoduššího než vyzkoušet naše recepty, v nichž nepotřebujete ani mouku, ani máslo! 

Jak vybrat brambory na salát? Nejlepší jsou rohlíčky, ale stačí i typ A

Základ bramborového salátu je jasný: domácí majonéza, zelenina a brambory. Jak ale vybrat ty nejlepší brambory? Vyznáte se ve varných typech? A víte, co jsou rohlíčky nebo brambory Annabelle?

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Krimi

Exmanžel vyhrožoval Blance (†71) smrtí:…

S nožem pod krkem musela už údajně začátkem prosince čelit výhrůžkám svého exmanžela podnikatelka…

celý článek »

České celebrity

Jiří Pomeje chce vyhladovět rakovinu: Dva…

Rozhodl se, že nad rakovinou hrtanu zvítězí 42denní hladovkou. Ve středu, v den svých 53. narozenin,…

celý článek »

Svět

Freska jako ze Sixtinské kaple, vlastní…

Domácí divadlo, vinný sklep, obrovské akvárium a freska jako ze Sixtinské kaple! To všechno naleznete…

celý článek »

VIP sport

Nakoukněte do ložnic českých olympijských…

Už je pro ně vše přichystáno. Zimní olympijské hry startují 9. února a korejští organizátoři se chlubí,…

celý článek »