Pečená husa
Husa okořeněná kmínem a solí, potíraná smetanou a pečená na sádle dozlatova. Podáváme s libovolnou přílohou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
4 kghusa
1 špetkasůl
1 špetkakmín celý
100 mlsmetana na vaření
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 160
1.
Očištěnou a omytou husu nasolte několik hodin před pečením.
2.
Posypte kmínem, dejte do pekáče, podlijte vodou.
3.
Za občasného podlévání pečte při teplotě 200°C.
4.
Když je husa téměř měkká, odkryjte ji, sádlo slijte.
5.
Husu během dalšího pečení několikrát potřete smetanou.
6.
Nakonec zprudka dopečte, aby měla dobrou chuť a barvu.
7.
Podávejte s libovolnou přílohou.
Hodnotit recept: