Pečená husa | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pečená husa

175 min. | hlavní chod | 6 102 kJ/porce | Česká kuchyně | 6 porcí

Dopřejte si podzimní labužnický zážitek – tradiční svatomartinskou husu s vynikající přílohou.

Husa okořeněná kmínem a solí, potíraná smetanou a pečená na sádle dozlatova. Podáváme s libovolnou přílohou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
4 kghusa
1 špetkasůl
1 špetkakmín celý
100 mlsmetana na vaření

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 160
1.

Očištěnou a omytou husu nasolte několik hodin před pečením.

2.

Posypte kmínem, dejte do pekáče, podlijte vodou.

3.

Za občasného podlévání pečte při teplotě 200°C.

4.

Když je husa téměř měkká, odkryjte ji, sádlo slijte.

5.

Husu během dalšího pečení několikrát potřete smetanou.

6.

Nakonec zprudka dopečte, aby měla dobrou chuť a barvu.

7.

Podávejte s libovolnou přílohou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 892,9kJ 6 101,7kJ
Bílkoviny 8,4g 57,2g
Tuky 20g 136,3g
Sacharidy 0,2g 1,3g
Cholesterol 82,9mg 566,7mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz