Pečínka á la bažant
Bažant má výbornou chuť a taky skvělé výživové hodnoty. Ovšem ne vždy se dá sehnat. Místo něj můžete použít slepici. Výsledek bude velmi podobný.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Rozmrazenou slepici očistěte, omyjte a vložte do hrnce.
Zalijte 2 litry studené vody, přidejte očištěnou a omytou mrkev, celer, petržel, česnek, neoloupanou, ale omytou malou cibulku, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření a sůl.
Vše přiveďte k varu a na mírném plameni vařte zakryté poklicí přibližně 45 minut.
Pak slepici vyjměte z polévky, naporcujte ji a jednotlivé porce prošpikujte slaninou nebo špekem.
Vývar si schovejte třeba na polévku. Na dno pekáče rozložte na kolečka nakrájenou velkou cibuli a na ni skládejte jednotlivé kousky slepice.
Přidejte zbylé koření (kuličky jalovce rozmáčkněte), maso posypejte kmínem, rozmarýnem a tymiánem, podle potřeby osolte, mírně podlijte vodou a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
Během pečení přelévejte maso výpekem a pomalu ho pečte, až je měkké, asi 1 hodinu.
Těsně před dopečením potřete kůrčičku máslem a dejte slepici ještě dopéct.
Servírujte ji třeba s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.
Hodnotit recept: