Horké dezerty: Nejlepší vanilkové suflé, kterému nikdo neodolá! | Recepty.Blesk.cz

Horké dezerty: Nejlepší vanilkové suflé, kterému nikdo neodolá!

Foto: iStock
14.11.2018 / 06:00

Jsou vhodné právě teď, kdy je venku chladněji a na zmrzlinu nemáte už chuť. A pokud se vám nechce péct pro rodinu nebo návštěvu náročný dort či koláč, vyzkoušejte něco, co zvládnete snadno a poměrně rychle. Horké dezerty jsou smyslné a vůně vanilky vás dostane!

 

Základem pečeného suflé neboli nákypu je jednoduchá bílá omáčka, klasicky ochucená vanilkou a cukrem. Mistři cukráři tvrdí, že nejlepší je péct suflé v jednotlivých porcích v malých miskách než jako jedno velké. Snadněji prý poznáte, že je hotové, a taky tolik nehrozí, že „spadne“.

 

Aby vám suflé hezky rovnoměrně vyběhlo, vytřete vnitřek misek změklým máslem a štětcem táhněte od dna směrem nahoru. Nechte formičky ztuhnout v lednici a postup zopakujte. Pak formičky vysypte do poloviny cukrem a formičkou zahýbejte, aby se cukr chytnul na stěny. Přebytečný pak vysypte do další formičky.

 

Nepovedený koláč? Nejčastější chyby při pečení, kterých se vyvarujte!

Nepovedený koláč? Nejčastější chyby při pečení, kterých se vyvarujte!

Zase se vám ten koláč nepovedl a vy přemýšlíte, kde jste udělala chybu? Možná za to mohla jedna z následujících věcí. Při pečení stačí bohužel jedna…celý článek


Co budete na horké sladké suflé potřebovat?

 

125 g másla, 60 g hladké mouky, 500 ml mléka, ½ lžičky vanilkové esence, 125 g moučkového cukru, 8 vajec (oddělených).


Postup:

 

Připravte si bílou omáčku z másla, mouky a mléka. K rozehřátému máslu přideje mouku, promíchávejte vařečkou na mírném ohni až vznikne bílá jíška, asi jednu až dvě minuty. Kastrol stáhněte z ohně, postupně přidávejte horké mléko a stále míchejte, aby se vše spojilo. Uveďte k varu za stálého míchání, pak oheň snižte a omáčku pomalu vařte, až dosáhnete potřebné hustoty.

 

Vmíchejte vanilkovou esenci a 2 lžíce cukru. Stáhněte z plamene a nechte trošku vychladnout, pak zašlehejte žloutky.

 

Bílek vyšlehejte do polo tuha a postupně zašlehejte zbývající cukr, až vznikne lesklé, tuhé sněhové těsto. Opatrně ho zatřete velkou kovovou lžící do krému. Směs rozdělte do připravených formiček o objemu 125 ml a pečte 15 až 20 minut při 190° C. Podávejte ihned ještě teplé, lehce poprášené moučkovým cukrem.

 

Milují vaše děti sušenky? Upečte jim tyhle podle našeho VIDEORECEPTU:

Video se připravuje ...
Čokoládové sušenky: recept na ty nejlepší

 

 

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz