Komu by se v horku chtělo vařit a trávit u sporáku dlouhé hodiny? Jen málokomu. Přesto jíst musíme, takže vám nabízíme recepty, které jsou hotové do půlhodiny, jsou snadné, a navíc nejsou těžké, takže po obědě můžete klidně vyrazit k vodě.
Milujete saláty? V létě máte nekonečné množství nejrůznějších variant, které můžete otestovat nejen na sobě, ale i na celé rodině. Do salátů se hodí listová zelenina, sýry, ale také ořechy, ryby, nebo dokonce jahody.
Křehký salát se zelím a ořechy

Dopřejte si k večeři něco dietnějšího a přitom vynikajícího. Salát s červeným zelím a ořechy je lahůdka.celý článek

Osvěžující letní salát se středomořskými přísadami, je skvělým lehkým obědem. Ale vhodný je i na letní party.celý článek
Salát s kozím sýrem a jahodami

Saláty jsou vhodnější spíš jako lehká večeře, než oběd, protože vás zasytí jen na chvilku, ale neleží vám v žaludku. Hlavně je nezapomeňte doplnit…celý článek
Někdo potřebuje i v létě trošku vydatnější oběd nebo večeři, pak můžeme doporučit nějaký pokrm s těstovinami. Ty dodají energii, mají vysoký obsah zdravých sacharidů, takže vás nebude hned po jídle honit mlsná. A aby byl oběd přece jen zdravější, přidejte k nim třeba cuketu, hrášek nebo dýni.
Lehké těstoviny s hráškem a tvarohem

I ztěstovin můžete připravit svěží, lehkou, letní večeři, pokud je nepřelijete smetanovou omáčkou. Tento recept s čerstvým hráškem a svěžím tvarohem…celý článek
Máte rádi kuskus? Podle odborníků do zdravého jídelníčku určitě patří. Pochází z Afriky a získává se z hrubozrnné pšenice, která se namáčí do slané vody a pak se ručně drobí na maličká zrnka. Existuje spousta druhů kuskusu, zdravější je ten celozrnný, protože obsahuje hodně vlákniny. Ideální jako hlavní jídlo k obědu nebo večeři.

Tohle jídlo je snadné, lehké, rychlé a levné. A pochutnají si na něm hlavně ti, kteří nemusí maso.celý článek
Milujete ryby? A především nedáte dopustit na lososa? Není divu, losos patří k nejoblíbenějším rybám na talíři. Milují ho i děti, protože nemá kosti. Podle odborníků patří k nejzdravějším rybám vůbec.

Milovníci lososa jistě ocení tenhle recept. S pomerančovou šťávou získá losos zajímavou chuť, které neodoláte.celý článek

Plátky lososa zapečené s bílým vínem, smetanou, kečupem a nastrouhaným sýrem se podávají v Norsku.celý článek
Víte, jak uvařit těstoviny, aby se vám neslepily? Podívejte se na naše VIDEO: