Chcete grilovat něco dietnějšího? Vrhněte se na ryby! Jsou zdravé, mají málo kalorií a naložené v marinádě budou lahůdkou, po které se zapráší.
Barbecue marináda a další univerzální tipy
Mezi oblíbené ryby na grilování patří losos, tuňák a pstruh. Grilovat ovšem můžete třeba mořského ďasa, pražmu, mořského okouna, ze sladkovodních kapra, candáta nebo sivena. Určitě kupujte ryby čerstvé, zmražené na grilování nejsou vhodné. Tyhle marinády jsou univerzální a hodí se na jakoukoli rybu nebo jiné maso.
Univerzální fíková barbecue marináda

Tahle nasládlá marináda se hodí ke všem druhům masa. Navíc do ní maso nenakládáme, ale potíráme chvíli předtím, než je dokonale propečené a připravené…celý článek
Univerzální zázvorovo-sojová marináda

Marináda, do které není potřeba maso nakládat, stačí potírat během grilování. Hodí se na jakékoli maso. Má asijský podtón sojové omáčky a čerstvého…celý článek
Nakládání masa: K rybám se hodí bylinky i citron
Do rybích marinád se skvěle hodí čerstvé bylinky, zejména tymián, rozmarýn, petrželka, bazalka nebo majoránka. A naprosto dokonale chutná citronová nebo limetková šťáva - citron či limetka rybu doslova rozzáří a dodá jí příjemně nakyslou chuť.
Pálivá limetková marináda na ryby

Nestihli jste naložit maso a potřebujete marinádu, kterou budete maso během grilování potírat? Vyzkoušejte limetkovou s jalapeňos papričkami. Nejlépe…celý článek
Marináda na ryby s česnekem a rozmarýnem

Tahle marináda se skvěle hodí na všechny ryby, nejlépe na siven nebo lososa.celý článek
Medová marináda, bílé a červené víno
Máte-li rádi nasládlé chutě, pak je vhodné přidat do marinády třeba med. Díky jemu získá ryby zajímavé aroma. Použít můžete také bílé nebo červené víno, které však nechutná každému. Někdy stačí maso pouze vínem pokapat.
Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa

Tahle marináda se nejlépe hodí na drůbeží maso nebo ryby. Důležité je naložit do ní maso dopředu, nejméně na čtyři hodiny. Ideálně pak přes noc.celý článek
Jak grilovat kapra?
Jste milovníci českého kapra? Mnoha lidem nevoní, ale gurmáni vědí, že i z něj jde vykouzlit vynikající oběd. Vyzkoušejte tuhle marinádu, je ideální právě na kapra. Pokud grilujete filety, postačí vám sedm minut, větší kusy grilujeme čtvrt hodiny a velké ryby zhruba půl hodiny. Buď ryby položíte přímo na rošt, nebo je dáte do alobalu. Je to na vás.

Marináda z oleje, bobkového listu, česneku, oregána a maďarské papriky. Výborně se hodí na kapra.celý článek
A jaké hovězí maso se hodí na gril? Podívejte se na naše VIDEO: