Marináda na gril: Jaká se hodí na ryby? Vyberte si z receptů | Recepty.Blesk.cz

Marinády na ryby: Česneková, pálivá limetková nebo s červeným vínem

Foto: istockphoto.com
25.05.2018 / 06:00

Chcete grilovat něco dietnějšího? Vrhněte se na ryby! Jsou zdravé, mají málo kalorií a naložené v marinádě budou lahůdkou, po které se zapráší.

Barbecue marináda a další univerzální tipy

 

Mezi oblíbené ryby na grilování patří losos, tuňák a pstruh. Grilovat ovšem můžete třeba mořského ďasa, pražmu, mořského okouna, ze sladkovodních kapra, candáta nebo sivena. Určitě kupujte ryby čerstvé, zmražené na grilování nejsou vhodné. Tyhle marinády jsou univerzální a hodí se na jakoukoli rybu nebo jiné maso.

Univerzální fíková barbecue marináda

Univerzální fíková barbecue marináda

Tahle nasládlá marináda se hodí ke všem druhům masa. Navíc do ní maso nenakládáme, ale potíráme chvíli předtím, než je dokonale propečené a připravené…celý článek

Univerzální zázvorovo-sojová marináda

Univerzální zázvorovo-sojová marináda

Marináda, do které není potřeba maso nakládat, stačí potírat během grilování. Hodí se na jakékoli maso. Má asijský podtón sojové omáčky a čerstvého…celý článek

Nakládání masa: K rybám se hodí bylinky i citron

 

Do rybích marinád se skvěle hodí čerstvé bylinky, zejména tymián, rozmarýn, petrželka, bazalka nebo majoránka. A naprosto dokonale chutná citronová nebo limetková šťáva - citron či limetka rybu doslova rozzáří a dodá jí příjemně nakyslou chuť.

Pálivá limetková marináda na ryby

Pálivá limetková marináda na ryby

Nestihli jste naložit maso a potřebujete marinádu, kterou budete maso během grilování potírat? Vyzkoušejte limetkovou s jalapeňos papričkami. Nejlépe…celý článek

Marináda na ryby s česnekem a rozmarýnem

Marináda na ryby s česnekem a rozmarýnem

Tahle marináda se skvěle hodí na všechny ryby, nejlépe na siven nebo lososa.celý článek

Medová marináda, bílé a červené víno

 

Máte-li rádi nasládlé chutě, pak je vhodné přidat do marinády třeba med. Díky jemu získá ryby zajímavé aroma. Použít můžete také bílé nebo červené víno, které však nechutná každému. Někdy stačí maso pouze vínem pokapat. 

Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa

Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa

Tahle marináda se nejlépe hodí na drůbeží maso nebo ryby. Důležité je naložit do ní maso dopředu, nejméně na čtyři hodiny. Ideálně pak přes noc.celý článek

Marináda s červeným vínem

Marináda s červeným vínem

Marináda z oleje, červeného vína, bobkového listu, tymiánu, cukru a česneku.celý článek

Jak grilovat kapra?

 

Jste milovníci českého kapra? Mnoha lidem nevoní, ale gurmáni vědí, že i z něj jde vykouzlit vynikající oběd. Vyzkoušejte tuhle marinádu, je ideální právě na kapra. Pokud grilujete filety, postačí vám sedm minut, větší kusy grilujeme čtvrt hodiny a velké ryby zhruba půl hodiny. Buď ryby položíte přímo na rošt, nebo je dáte do alobalu. Je to na vás.

Marináda na kapra na grilu

Marináda na kapra na grilu

Marináda z oleje, bobkového listu, česneku, oregána a maďarské papriky. Výborně se hodí na kapra.celý článek

 

A jaké hovězí maso se hodí na gril? Podívejte se na naše VIDEO:

 

720p 360p
Jaké hovězí maso se nejlépe hodí na steaky na grill • 

Diskuse k článku

.

Recepty z mletého masa, které nikdy neomrzí! Sekaná, rizoto nebo pirohy!

Mleté maso je vděčné, univerzální a můžete ho ochucovat na tisíc způsobů. A nikdy se neomrzí. Lze z něj připravit oblíbené karbanátky, sekanou, ale také můžete experimentovat a vyzkoušet recepty, které pocházejí třeba z

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Brodská o stavu mámy Brejchové: Už se nezvedne…

Patřila k nejkrásnějším ženám stříbrného plátna a ráda se bavila ve společnosti. Herečka Jana Brejchová…

celý článek »

Brno - Krimi

Zastali se dívky a málem přišli o život:…

Jako meloun málem rozřízl hlavu Davidovi z Brna Mohamed z Egypta. David se totiž zastal napadené…

celý článek »

Komentáře Františky

Módní téma týdne: Pastva na úhoru jedinečnosti…

Jakákoli osobitost, ať už jde o vzhled, myšlení, chování, dav provokuje. Český národ zejména, neboť…

celý článek »

Ročník 2018/19

Skuhravý o Opavě: Její trenér musí být génius.…

Dukla vs. Opava jako jeden ze šlágrů kola FORTUNA:LIGY? Před sezonou by to znělo jako nepovedený…

celý článek »