Grilovací sezóna je tady a pokud milujete grilovaná masa na všechny způsoby, pak se určitě necháte inspirovat našimi recepty na ty nejlepší grilovací marinády! Tyhle všechny se výtečně hodí na drůbeží maso, především kuřecí. Znáte je?
Nejvíc receptů na grilovací marinády a omáčky najdete ZDE >>>
Bílý jogurt, který je trochu nakyslý, pomůže v marinádě k tomu, aby bylo maso krásně křehké. Stačí přidat olej, který zabrání vysušení, nějaké bylinky a sůl a máte dokonalou jogurtovou marinádu.
Pikantní jogurtová marináda na kuře

Pátráte po nejlepší marinádě na kuřecí maso? Tahle je ta pravá! Nejlepší je do ní naložit naporcovaná kuřecí stehna, křídla nebo i prsa s kůží.celý článek
Meduňková marináda s mátou a jogurtem

Marináda na kuřecí nebo krůti maso připravená z jogurtu, olivového oleje, máty, meduňky, citronu a pepře.celý článek
Zkoušeli jste někdy do marinády přidat pomerančovou marmeládu? Pokud ne, tak to rozhodně vyzkoušejte. Místo marmelády můžete otestovat třeba i sušené fíky, dodají masu fantastickou chuť.
Univerzální zázvorovo-sojová marináda

Marináda, do které není potřeba maso nakládat, stačí potírat během grilování. Hodí se na jakékoli maso. Má asijský podtón sojové omáčky a čerstvého…celý článek
Pomerančová marináda s rozmarýnem

Marináda z olivového oleje, pomerančové šťávy, rozmarýnu, kremžské hořčice, bylinkového octu a česneku. Výborně se hodí na kuřecí maso.celý článek
Univerzální fíková barbecue marináda

Tahle nasládlá marináda se hodí ke všem druhům masa. Navíc do ní maso nenakládáme, ale potíráme chvíli předtím, než je dokonale propečené a připravené…celý článek
Marinády s medem patří k velmi oblíbeným, jsou nasládlé a když do nich přidáte třeba hořčici, získají navíc pikantní příchuť. Hořčice se přidává i do marinády tandoori a i tak stojí za to. Kuřecí křidélka se zase skvěle hodí marinovat v italské marinádě s rozmarýnem nebo česnekem či ančovičkami. Některé marinády se nanášejí na maso až těsně před servírováním.
Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa

Tahle marináda se nejlépe hodí na drůbeží maso nebo ryby. Důležité je naložit do ní maso dopředu, nejméně na čtyři hodiny. Ideálně pak přes noc.celý článek

Kuřecí paličky naložené v marinádě z orestované cibule, česneku a zázvoru, marinády tandoori, dijonské hořčice a pikantní rajčatové omáčky. Podáváme…celý článek
Křidýlka v marinádě z ančoviček a česneku

Netradiční marináda dodá křidýlkům dokonalou chuť!celý článek