Meduňková marináda s mátou a jogurtem
Marináda na kuřecí nebo krůti maso připravená z jogurtu, olivového oleje, máty, meduňky, citronu a pepře.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 hrstmeduňka
1 kscitrón
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
1 hrstmáta
2 lžíceolej olivový
250 gjogurt bílý
Postup přípravy
Čas přípravy: 5
1.
Na 1 kg masa se doporučuje 1 hrnek grilovací marinády.
2.
Uvedené ingredience dejte do mísy. Dobře promíchejte.
3.
Maso se do marinády snažte naložit vždy den předem (ryby postačí marinovat kratší dobu) příp. minimálně 6 hodin.
4.
Před grilováním maso z marinády vyjměte a důkladně ubrouskem očistěte. Pokud marinádu neodstraníte, zcela přebije chuť masa.
5.
Tato marináda je vhodná na kuřecí nebo krůtí prsíčka.
Hodnotit recept: