Jahodový koláč | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Jahodový koláč

Jahodový dort

Korpus pokladený jahodami zalitými želatinou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
1 balíčekželé čiré dortové
150 gmouka polohrubá
5 ksvejce
50 gcukr moučka
500 gjahody čerstvé

na formu

1 lžícemáslo
1 lžícemouka hrubá

Postup přípravy

Čas přípravy: 35
Čas vaření/pečení: 20
1.

Ke žloutkům přidejte asi čtyři polévkové lžíce horké vody a cukr.

2.

Směs šlehejte elektrickými metlami asi pět minut.

3.

Do utřené směsi vmíchejte polohrubou mouku.

4.

Lehkým obracením zapracujte do těsta sníh ušlehaný z bílků.

5.

Vymažte a moukou vysypte formu o průměru 30 cm.

6.

Hmotu rozetřete do formy.

7.

Pečte asi 15 až 20 minut.

8.

Na hotový korpus narovnejte jahody rozkrájené na půlky.

9.

Dortové želé připravte podle návodu na obalu. (Polovinu vody k přípravě želé můžete nahradit jahodovým sirupem.)

10.

Jahody zalijte dortovým želé.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 660kJ 6 527,2kJ
Bílkoviny 5,5g 54,6g
Tuky 5g 49,9g
Sacharidy 22,8g 225,6g
Cholesterol 150,9mg 1 492mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz