Pomerančová marináda s rozmarýnem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pomerančová marináda s rozmarýnem

5 min. | marináda | Grilování | 1 687 kJ | Česká kuchyně | 1 kus

Marináda z olivového oleje, pomerančové šťávy, rozmarýnu, kremžské hořčice, bylinkového octu a česneku. Výborně se hodí na kuřecí maso.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
0,5 lžičkasůl
0,5 lžičkapepř černý mletý
1 lžíceocet bylinkový
15 grozmarýn sušený
2 lžičkahořčice kremžská
2 stroužekčesnek
2 lžíceolej olivový
200 mlšťáva pomerančová

Postup přípravy

Čas přípravy: 5
1.

Na 1 kg masa se doporučuje 1 hrnek grilovací marinády.

2.

Nejlépe použijte čerstvou šťávu z pomerančů. Česnek prolisujte. Rozmarýn nasekejte.

3.

Uvedené ingredience dejte do mísy. Dobře promíchejte.

4.

Maso se do marinády snažte naložit vždy den předem (ryby postačí marinovat kratší dobu) příp. minimálně 6 hodin.

5.

Před grilováním maso z marinády vyjměte a důkladně ubrouskem očistěte. Pokud marinádu neodstraníte, zcela přebije chuť masa.

6.

Tato marináda je vhodná na kuřecí prsíčka.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 562,4kJ 1 687,1kJ
Bílkoviny 0,9g 2,7g
Tuky 10,3g 30,8g
Sacharidy 9g 27g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz