Pomerančová marináda s rozmarýnem
Marináda z olivového oleje, pomerančové šťávy, rozmarýnu, kremžské hořčice, bylinkového octu a česneku. Výborně se hodí na kuřecí maso.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Na 1 kg masa se doporučuje 1 hrnek grilovací marinády.
Nejlépe použijte čerstvou šťávu z pomerančů. Česnek prolisujte. Rozmarýn nasekejte.
Uvedené ingredience dejte do mísy. Dobře promíchejte.
Maso se do marinády snažte naložit vždy den předem (ryby postačí marinovat kratší dobu) příp. minimálně 6 hodin.
Před grilováním maso z marinády vyjměte a důkladně ubrouskem očistěte. Pokud marinádu neodstraníte, zcela přebije chuť masa.
Tato marináda je vhodná na kuřecí prsíčka.
Hodnotit recept: