Paličky tandoori
Kuřecí paličky naložené v marinádě z orestované cibule, česneku a zázvoru, marinády tandoori, dijonské hořčice a pikantní rajčatové omáčky. Podáváme s bagetou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Paličky omyjte, osušte a lehce opepřete i osolte.
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
Česnek oloupejte a nasekejte.
Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, přisypte cibulku, česnek, zázvor a asi 1 minutu restujte.
Pak přidejte hotovou marinádu a restujte další minutu.
Sundejte z plotny a smíchejte s jogurtem.
V této směsi obalte kuřecí paličky a nechte je přes noc nebo i déle (maximálně 2 dny) odležet.
Potom na pánvi nebo v pekáčku rozehřejte 3 lžíce oleje a paličky zprudka ze všech stran opečte.
Vložte pekáček do rozehřáté trouby a při 190 °C pečte 8 až 10 minut.
Hotové maso vyndejte, posypte ho petrželkou (koriandrem).
Podávejte s omáčkami a opečenou bagetou.
Hodnotit recept: