Fenyklová polévka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Fenyklová polévka

45 min. | polévka | 2 689 kJ | Česká kuchyně | 1 kus

Polévka z opraženého fenyklu a kuřecího vývaru ochucená medem a octem. Polévku v keramických miskách zasypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme, čímž získáme sýrovou kůrku.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
1 špetkapepř černý mletý
1 lvývar kuřecí
1 lžičkamouka hrubá
1 lžičkaocet
1 lžičkamed
1 lžičkamáslo
100 gsýr eidam
500 gnať fenyklová

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 30
1.

Fenykl omyjte a pokrájejte.

2.

Rozehřejte máslo v hrnci a fenykl opražte.

3.

Posypte moukou a pečte ještě 5 minut.

4.

Zalejte vývarem a vařte na mírném ohni 30 minut.

5.

Přidejte med a ocet, případně dle chuti okořeňte.

6.

Vývar rozdělte do keramických misek.

7.

Každou porci posypte nastrouhaným sýrem.

8.

Dejte zapéct do vyhřáté trouby, aby se vytvořila sýrová kůrka.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 165,8kJ 2 689,3kJ
Bílkoviny 2,8g 45,4g
Tuky 1,5g 25,1g
Sacharidy 3,7g 59,6g
Cholesterol 0,9mg 14mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz