Fenyklová polévka
Polévka z opraženého fenyklu a kuřecího vývaru ochucená medem a octem. Polévku v keramických miskách zasypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme, čímž získáme sýrovou kůrku.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkapepř černý mletý
1 lvývar kuřecí
1 lžičkamouka hrubá
1 lžičkaocet
1 lžičkamed
1 lžičkamáslo
100 gsýr eidam
500 gnať fenyklová
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 30
1.
Fenykl omyjte a pokrájejte.
2.
Rozehřejte máslo v hrnci a fenykl opražte.
3.
Posypte moukou a pečte ještě 5 minut.
4.
Zalejte vývarem a vařte na mírném ohni 30 minut.
5.
Přidejte med a ocet, případně dle chuti okořeňte.
6.
Vývar rozdělte do keramických misek.
7.
Každou porci posypte nastrouhaným sýrem.
8.
Dejte zapéct do vyhřáté trouby, aby se vytvořila sýrová kůrka.
Hodnotit recept: