Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa
Tahle marináda se nejlépe hodí na drůbeží maso nebo ryby. Důležité je naložit do ní maso dopředu, nejméně na čtyři hodiny. Ideálně pak přes noc.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
0.5 šálekmed tekutý
0.5 šálekhořčice
1 lžičkabazalka sušená
1 lžičkapaprika červená sušená
1 lžičkapetrželka nasekaná
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 20
1.
Všechny ingredience pořádně promíchejte, dejte do vakuově uzavíratelného sáčku a do něj vložte naporcované kuře nebo lososa tak, aby bylo maso obalené ze všech stran.
2.
Nechte v chladu odležet přes noc. Před umístěním na gril pak marinádu rukou jemně setřete, aby vám nekapala do grilu a nepřipalovala se.
3.
Na škodu není ani maso naložené v marinádě připravovat na speciálním hliníkovém tácku.
Hodnotit recept: