Středozemní marináda na hovězí steaky
Vůně středozemní marinády, připomínající slunnou Itálii, se skvěle snoubí s nezaměnitelnou chutí hovězího masa. Ideální je roštěná nebo pupek. Minimální doba marinování jsou 4 hodiny.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
4 stroužekčesnek
4 větvičkarozmarýn čerstvý
1 lžičkasůl
1 špetkapepř černý mletý
5 polévková lžíceolej olivový extra panenský
2 polévková lžíceocet vinný bílý
1 lžičkacukr
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 20
1.
V hmoždíři nebo mmixéru rozetřete společně cukr, rozmarýn, sůl a pepř. Jakmile vznikne kaše, přidejte olivový olej, vinný ocet a cukr, a pokračujte v mixování, dokud se všechny složky dokonale nespojí.
2.
Marinádu dejte do vakuově uzavíratelného sáčku a do něj vlože hovězí maso tak, aby bylo obalené ze všech stran. Nechte odležet v chladu přes noc.
Hodnotit recept: