Pálivá limetková marináda na ryby
Nestihli jste naložit maso a potřebujete marinádu, kterou budete maso během grilování potírat? Vyzkoušejte limetkovou s jalapeňos papričkami. Nejlépe vynikne na krevetách a rybách, použít se dá ale i na kuřecí či vepřové maso.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Ve skleněné misce společně rozmíchejte marmeládu s limetkovou šťávou a solí a podle chuti okořeňte naddrcenou papričkou jalapeňos.
Nechte pár minut odležet, větší kus masa, jako jsou kotlety nebo steaky z lososa, lehce potřete marinádou těsně před grilováním, pak zhruba 2 minuty před koncem grilování, nakonec ještě na talíři.
Krůtí medailonky nebo krevety potírejte jen 2 minuty před koncem grilování a pak ještě na talíři.
Hodnotit recept: