Křidýlka v marinádě z ančoviček a česneku | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Křidýlka v marinádě z ančoviček a česneku

120 min. | hlavní chod | Grilování | 4 879 kJ/porce | 4 porce

Netradiční marináda dodá křidýlkům dokonalou chuť!

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
16 kskuřecí křídla
2 ksančovičky v oleji
1 stroužekčesnek
3 polévková lžíceolej olivový
3 polévková lžícešťáva citronová
800 gbrambory

podle potřeby

sůl
pepř barevný drcený
olej
citrón
hořčice dijónská

Postup přípravy

Čas přípravy: 90
Čas vaření/pečení: 30
1.

Křídla omyjte a osušte.

2.

V hmoždíři nebo mixéru zpracujte ancovičky s česnekem na pastu. Postupně přilévejte olej a citrónovou šťávu. Opepřete a podle chuti dosolte. Do marinády dejte křídla a marinujte minimálně hodinu, lépe přes noc.

3.

Na hranolky oškrábejte brambory a nakrájejte na hranoly. Dejte je na hodinu do studené vody.

4.

Rozpalte olej v hlubokém kastrolu nebo fritovacím hrnci. Brambory slijte, osušte a předsmažte. Nechte olej okapat a předsmažené hranolky zcela vystydnout.

5.

Mezitím rozpalte gril. Křídla grilujte pomalu za občasného otáčení dokud nejsou uvnitř propečená a zlatá.

6.

Těsně než budou křídla hotová, dosmažte hranolky. Podávejte s citronem a dijonskou hořčicí.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz