Křidýlka v marinádě z ančoviček a česneku
Netradiční marináda dodá křidýlkům dokonalou chuť!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Křídla omyjte a osušte.
V hmoždíři nebo mixéru zpracujte ancovičky s česnekem na pastu. Postupně přilévejte olej a citrónovou šťávu. Opepřete a podle chuti dosolte. Do marinády dejte křídla a marinujte minimálně hodinu, lépe přes noc.
Na hranolky oškrábejte brambory a nakrájejte na hranoly. Dejte je na hodinu do studené vody.
Rozpalte olej v hlubokém kastrolu nebo fritovacím hrnci. Brambory slijte, osušte a předsmažte. Nechte olej okapat a předsmažené hranolky zcela vystydnout.
Mezitím rozpalte gril. Křídla grilujte pomalu za občasného otáčení dokud nejsou uvnitř propečená a zlatá.
Těsně než budou křídla hotová, dosmažte hranolky. Podávejte s citronem a dijonskou hořčicí.
Hodnotit recept: