Italská marináda | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Italská marináda

13 min. | marináda | Grilování | 1 853 kJ | Italská kuchyně | 1 kus

Marináda z másla, bazalky, citronové šťávy a tymiánu. Výborně se hodí na kuřecí steaky.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
0,25 lžičkapepř černý mletý
0,5 lžičkatymián
0,5 lžičkasůl
1 lžícešťáva citronová
1 lžičkabazalka čerstvá
4 lžícemáslo

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 3
1.

Na 1 kg masa se doporučuje 1 hrnek grilovací marinády.

2.

Máslo rozpusťte v menším kastrůlku, vmíchejte citrónovou šťávu, přidejte bazalku, tymián, pepř a osolte.

3.

Maso se do marinády snažte naložit vždy den předem (ryby postačí marinovat kratší dobu) příp. minimálně 6 hodin.

4.

Před grilováním maso z marinády vyjměte a důkladně ubrouskem očistěte. Pokud marinádu neodstraníte, zcela přebije chuť masa.

5.

Tato marináda je vhodná na kuřecí steaky.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 2 173,2kJ 1 852,7kJ
Bílkoviny 0,7g 0,6g
Tuky 57,3g 48,8g
Sacharidy 3,1g 2,6g
Cholesterol 197,1mg 168mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz