Marináda s červeným vínem
Marináda z oleje, červeného vína, bobkového listu, tymiánu, cukru a česneku.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
0,25 lžičkapepř černý mletý
1 lžícecukr
1 stroužekčesnek
150 mlvíno červené
2 lžícetymián
3 lžíceolej
3 kslist bobkový
Postup přípravy
Čas přípravy: 5
1.
Na 1 kg masa se doporučuje 1 hrnek grilovací marinády.
2.
Česnek prolisujte. Tymián nasekejte. Uvedené ingredience dejte do mísy. Dobře promíchejte.
3.
Maso se do marinády snažte naložit vždy den předem (ryby postačí marinovat kratší dobu) příp. minimálně 6 hodin.
4.
Před grilováním maso z marinády vyjměte a důkladně ubrouskem očistěte. Pokud marinádu neodstraníte, zcela přebije chuť masa.
Hodnotit recept: