Marcipánové oválky plněné nugátem
Roláda z marcipánového těsta s náplní z nugátové čokolády a pistácií se hodí na vánoční stůl.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
Postup přípravy
Z mouky, cukru, soli, vejce, másla, marcipánu a šlehačky vypracujte těsto.
Zabalte do fólie a na hodinu uložte do lednice.
Poté z těsta vyválejte na pečicím papíru plát o velikosti asi 25 x 30 cm.
Ještě na 20 minut dejte zpět do lednice.
Pistácie posekejte, nugátovou čokoládu rozpusťte.
Čokoládou potřete rozválené těsto, posypte nasekanými pistáciemi.
Stočte do rolády (už bez pečíciho papíru).
Ještě alespoň na 30 minut odložte do lednice.
Roládu nakrájejte na kousky asi 8 mm silné a jemně vytvarujte do oválku.
Oválky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
V předehřáté troubě upečte.
Hodnotit recept: