Neumíte si představit Vánoce bez pečení cukroví? Pak možná oceníte vychytávky našich babiček. Cukroví bude povedenější a vy se stanete legendou stejně jako ony!
Pokojová teplota
Že se vám něco loni nepovedlo? Nepoužili jste náhodou při přípravě suroviny, které jste právě vyndali z lednice? Všechny suroviny, z nichž pečete, musí být v pokojové teplotě! A než začnete péct, všechny suroviny by měly mít zhruba stejnou teplotu – takže máslo, vejce a tak dále. Máslo si tedy vyndejte z ledničky včas, abyste pak nehonili čas.
Aby se s těstem lépe pracovalo
Těsto se vám bude lépe vyvalovat, když si ho připravíte den předem a přes noc ho necháte v lednici odpočinout. Je pak mnohem vláčnější.
Sníh a marmeláda
Chcete-li, aby se vám sníh lépe vyšlehal, přidejte do bílků lžičku octa. Pokud pečete linecké cukroví, do marmelády, kterou spojujete cukroví, přidejte ovocnou šťávu nebo piškotové drobky.
Bez válečku ani ránu
Bez válečku se neobejdete, když pečete perníčky nebo linecké. Ovšem pokud se náhodou přihodí, že váleček prostě nenajdete, můžete použít místo něj omytou láhev od vína (samozřejmě zbavenou viněty).
Vánoční cukroví: Kdy začít péct perníčky, pracny, linecké a další druhy?

Víte, kdy péct perníčky? Kdy je ten správný čas, aby se do Vánoc rozležely? A co linecké nebo vanilkové rohlíčky? Bez talíře či tácu plného naskládaného…celý článek
Místo másla pečicí papír
Máslo je letos dost drahé, takže s ním trochu šetřete, a rozhodně s ním nevymazávejte plech. Raději použijte pečicí papír.
Výběr cukru
Cukroví bez cukru? Ani omylem! Ovšem víte, zda použít krystal nebo krupici? Když použijete krystal, cukroví bude tak trochu křupat, takže je vhodnější moučka.
Mouka
Máte ve špajzu otevřenou mouku několik měsíců? Pokud v ní nejsou potravinoví moli, buďte rádi, ovšem k pečení cukroví ji raději nepoužívejte. Vždy volte čerstvou mouku, a navíc ji před pečením prosejte – tak se zbaví případných nečistot.
Cukroví, které se neláme
Aby se vám cukroví nelámalo, když ho sundáváte z plechu, pečte ho na pečicím papíru, a po upečení sundejte celý papír. Počkejte, až zchladne a cukroví vám pak samo sklouzne dolů.
50 receptů na vánoční cukroví: Nejlepší, snadné, nepečené i ze zbylých bílků

Řešíte, kolik druhů vánočního cukroví je dost, nebo se chystáte nějaké "uplácat" na poslední chvíli? Ať už to první nebo to druhé, máme pro vás spoustu…celý článek
Vločky místo ořechů
Ořechy můžete nahradit ovesnými vločkami, které nejprve opražíte na pánvi. Když je pak přidáte do těsta, bude mít ořechovou příchuť, ale bude méně kalorické.
Polámané cukroví není ztraceno
Ne vždy se všechno povede, ale ani to není žádná detektivka. Rozlámané kousky se dají krásně zužitkovat. Dejte je do mixéru, přidejte marmeládu, šlehačku, rum a rozmixujte. Ze směsi pak vytvarujte kuličky, které napichujte na párátka a obalte v čokoládové polevě. Chutnají skvěle!
Víte, jak na nejlepší těsto na linecké cukroví? Podívejte se na naše VIDEO
Recepty na vánoční perníčky: Je nejvyšší čas začít je péct!

Aby se vánoční perníčky do Vánoc krásně rozležely a byly měkké, upečte je právě tento víkend. Bývají jedním z prvních druhů cukroví, které provoní…celý článek
5 triků pro dokonalé linecké těsto: Pár kapek octa, citron a správná teplota

Linecké cukroví je klasika, která nesmí chybět na žádném stole. Navíc je linecké těsto tak dokonalé, že z něj můžete upéct hned několik druhů. Naučte…celý článek