Nechcete na Štědrý den jíst lososa ani kuřecí řízky, protože ctíte tradice? Pak se podívejte na recepty na štědrovečerní klasiku našich babiček a připravte si dokonalé tradiční menu. Jsou přece Vánoce!
Polévka je grunt! A vánoční rybí polévka nesmí na štědrovečerní tabuli chybět. Základem je samozřejmě kapří hlava a ocas a také jikry a mlíčí. Pak už nesmí chybět jen kořenová zelenina a koření. Samozřejmě ji na závěr nezapomeňte zjemnit smetanou.
U kapra smaženého v trojobalu snad není co zkazit. I tak ho ale můžete vylepšit. Například klasickou strouhanku nahradit panko strouhankou, která tolik nenasákne olej. A i smažená ryba díky tomu nebude tak těžká do žaludku.

I klasický recept našich babiček můžete malinko upravit. Zkuste obyčejnou strouhanku nahradit asijskou panko strouhankou, která tolik nenasákne olej.…celý článek
Co jiného podávat ke smaženému kaprovi než bramborový salát? My vám přinášíme tradiční recept hned na dvě varianty. První z nich je klasický s majonézou a šunkou. Připravte ho rovnou víc, ať jej můžete použít i jako základ na obložené chlebíčky. Druhý salát je lehčí, protože kromě brambor do něj patří jen spařená cibule, okurky a troška oleje.

Vynikající salát můžete využít nejen jako přílohu ke smaženému kaprovi nebo řízku, ale třeba i na chlebíčky.celý článek

Vítanou obměnou klasického salátu s majonézou a kořenovou zeleninou může být tento odlehčený, ve kterém je jen spařená cibule, kyselé okurky a trocha…celý článek
Co nesmí chybět, je sladká tečka na závěr. Ať už máte napečeno pár nebo desítky druhů vánočního cukroví, na vašem stole by neměla chybět ani tradiční vánočka. S máslem nebo s marmeládou je prostě božská. Stejně jako klasický biskupský chlebíček s mandlemi a kandovaným ovocem.

Tradiční symbol českých vánoc z kynutého těsta s rozinkami a mandlemi by neměl na svátečním stole chybět. I když je příprava vánočky trochu složitější,…celý článek

Oblíbený máslový moučník plný mandlí, sušeného a kandované ovoce, můžete ještě na závěr polít čokoládovou polevou. Výsledek bude dokonalý.celý článek
Chtěli byste naopak klasiku letos nahradit něčím méně tradičním? Inspirujte se recepty slavných šéfkuchařů a kapra nahraďte například lososem.
Vánoční rybí polévka: Vyzkoušejte ji podle šéfkuchařů

S rybí polévkou je to jako s bramborovým salátem. Každá rodina má jistě svůj recept na tu pravou a jedinou štědrovečerní polévku. Pokud ale máte chuť…celý článek
Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se…celý článek
Když kapr nechutná: Vyměňte ho na Štědrý den za lososa

Kapr na štědrovečerním stole je sice klasika, ale pravda je, že chutná jen málokomu. Lososa však miluje skoro každý. Přestože se na něj trojobal nehodí,…celý článek
Znáte recept na nejlepší vanilkové rohlíčky? Najdete ho ZDE >>>
50 receptů na vánoční cukroví: Nejlepší, snadné, nepečené i ze zbylých bílků
Řešíte, kolik druhů vánočního cukroví je dost, nebo se chystáte nějaké "uplácat" na poslední chvíli? Ať už to první nebo to druhé, máme pro vás spoustu…celý článek
50 receptů na vánoční cukroví: Nejlepší, snadné, nepečené i ze zbylých bílků

Řešíte, kolik druhů vánočního cukroví je dost, nebo se chystáte nějaké "uplácat" na poslední chvíli? Ať už to první nebo to druhé, máme pro vás spoustu…celý článek