Rybí polévka se smetanou
Tento recept na tradiční poctivou štědrovečerní polévku pochází z dob našich babiček.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Do hrnce dejte hlavu a ostatní kusy kapra. Přidejte 1 cibuli ve slupce, 1 očištěnou mrkev, 2 petržele a celer.
Vsypejte koření, lžičku soli a zalijte vodou. Přiveďte k varu a pak na mírném ohni vařte asi 30 minut. Vývar sceďte a maso oberte.
Druhou cibuli oloupejte a nakrájejte. V hrnci rozpusťte polovinu másla a cibuli na něm nechte zesklovatět.
Zaprašte ji moukou a připravte jíšku, zalijte vývarem a rozmíchejte.
Přidejte smetanu a vařte 20 minut.
Pak do polévky vložte jikry a mlíčí a vařte 15 minut.
Mezitím nastrouhejte zbylou zeleninu, orestujte ji na másle, přidejte do polévky s obraným masem.
Podávejte s krutony z rohlíků a petrželí.
Hodnotit recept: