Smažený kapr v trojobalu
I klasický recept našich babiček můžete malinko upravit. Zkuste obyčejnou strouhanku nahradit asijskou panko strouhankou, která tolik nenasákne olej. Kapr bude křehčí a křupavější.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na obalení
na ozdobu
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Menšího, asi dvoukilového kapra očistěte. Odkrojte hlavu, asi poslední třetinu těla s ocasem a ploutve. Ořez použijte na polévku.
Z očištěné části ryby odkrojte filety tak, že nejprve povedete nožem řez po jedné straně páteře a pak filet odkrojíte nad velkými kostmi. Stejně odřízněte i filet z druhé strany.
Maso osušte a nakrájejte na porce, osolte a opepřete.
Vejce se špetkou soli rozmíchejte vidličkou. Do jedné mísy prosejte mouku a do druhé připravte strouhanku.
Ve velké pánvi zahřejte olej a obalené porce filetů v něm za mírného bublání opékejte dozlatova. Nechte okapat na ubrousku.
Podávejte s citronem.
Hodnotit recept: