Nemáte peníze? Připravte svým blízkým dokonalé jedlé dárky! | Recepty.Blesk.cz

Nemáte peníze? Připravte svým blízkým dokonalé jedlé dárky!

  • Foto: shutterstock.com
    12prosince   2017  /  14:00

    Říká se, že to, co vyrobíme vlastníma rukama, má daleko větší hodnotu než dárky koupené za peníze. A když jimi pohladíte i chuťové buňky, bude radost obdarovaného o to větší.

  • Bylinková sůl

    Foto: iStock.com V obchodě kupte hrubší mořskou sůl a doma ji promíchejte s oblíbeným kořením v poměru 5:1. Směs pak nasypejte do celofánového sáčku s vlastnoručně vyrobenou etiketou.

    Čím ochucovat?

    * provensálským kořením

    * uzenou paprikou

    * sušeným chilli

    * citronovou kůrou

    * sušenými bylinkami

     

     

     

     

     

    Další skvělé tipy na jedné dárky najdete ZDE>>>

    Advent je tady: Vyrobte si věnec, který vám vydrží roky!

    Advent je tady: Vyrobte si věnec, který vám vydrží roky!

    Tradiční adventní věnec si obvykle představíte na zeleném základu z jehličnatých větviček s červenými svíčkami. Tento typ rozhodně nikdy nevyjde z módy.…celý článek

  • Tapenáda ze zelených oliv

    Foto: Marek Bartoš, Smart Press Budete potřebovat:

    * ¾ šálku vypeckovaných zelených oliv

    * 1 lžičku kaparů
    * 1 sardelku
    * 50 g loupaných mandlí
    * 3 lžíce olivového oleje
    * 1 stroužek česneku
    * čerstvě namletý černý pepř

     

    Postup:

    Všechny jmenované suroviny na konkrétní tapenádu vložte do mixéru a mixujte dohladka. Dochuťte čerstvě mletým pepřem. Hotovou tapenádu plňte do obyčejných malých zavařovaček. Na víčko skleničky přilepte pomocí lepidla nebo lepicí pistolí korálek a nechte zaschnout. Od hrany víčka pak nanášejte lepidlo po celém obvodu a postupně omotávejte provázkem, který ještě prsty přitlačujte. Provázkem pokryjte celé víčko, a to včetně korálku. Sklenici pak uzavřete a na korálek zavěste jmenovku.

     

    Více dokonalých receptů na jedlé dárky a další vychytávky do kuchyně naleznete v nové kuchařce Denisy Bartošové Láskominy, kterou vydalo nakladatelství Smart Press.

    Recepty na vánoční perníčky: Je nejvyšší čas začít je péct!

    Recepty na vánoční perníčky: Je nejvyšší čas začít je péct!

    Aby se vánoční perníčky do Vánoc krásně rozležely a byly měkké, upečte je právě tento víkend. Bývají jedním z prvních druhů cukroví, které provoní…celý článek

  • Utopenci de luxe

      Foto: Marek Bartoš, Smart Press Budete potřebovat:

    * 1 kg salámu gothaj
    * 6 čerstvých chilli papriček
    * 2 červené a 2 bílé středně velké cibule na osminky
    * 12 dl vody
    * 4 dl octa
    * 4 lžíce třtinového cukru
    * 2 lžíce soli
    * 1 lžíci olivového oleje
    * 15 kuliček černého pepře
    * 10 kuliček nového koření
    * 5 bobkových listů
    * zavařovací sklenice o obsahu 1,5 l
    * formičku na vykrajování prasátek

     

    Postup:

    Gothaj nakrájejte na kolečka silná 1 cm a formičkou vykrájejte tvary prasátek. Pak vkládejte střídavě do sklenice: prasátka, osminky cibule, chilli papričky a koření. Svařte vodu, ocet, cukr, sůl a olej a po vychladnutí sklenici tímto nálevem zalijte. Uzavřete a nechte 8 až 10 dní v chladu odležet.

     

    Více dokonalých receptů na jedlé dárky a další vychytávky do kuchyně naleznete v nové kuchařce Denisy Bartošové Láskominy, kterou vydalo nakladatelství Smart Press.

    Na poslední chvíli! Udělejte dětem netradiční adventní kalendář za pár korun!

    Na poslední chvíli! Udělejte dětem netradiční adventní kalendář za pár korun!

    Také už vás nebaví obyčejné adventní kalendáře z obchodu? V těch levných je většinou nekvalitní čokoláda, u té kvalitní se zase nedoplatíte. Kalendáře,…celý článek

  • Čokoládový likér se skořicí

      Foto: shutterstock.com Budete potřebovat:

    * 400 ml smetany ke šlehání
    * 50 ml mléka
    * 100 g kvalitní tmavé čokolády
    * 100 g moučkového cukru
    * 2 lžičky mleté skořice
    * 200 ml vodky

     

    Postup:

    Mléko a smetanu přiveďte k varu. Přidejte čokoládu a míchejte ji do rozpuštění. Pak přidejte cukr, koření a alkohol. Dobře promíchejte, nalijte do lahví, vychlaďte a zavíčkujte. Lahev můžete opatřit vánoční samolepkou jako vinětou.

    Nejlepší perníčky: 6 triků, aby byly na Vánoce měkké a nadýchané

    Nejlepší perníčky: 6 triků, aby byly na Vánoce měkké a nadýchané

    Nejenže úžasně voní a chutnají, ale dají se skvěle použít jako nádherné dekorace na adventní svícen, věnec nebo třeba se jen pověsí na stromeček. Bez…celý článek

  • Domácí ovocný čaj



    Foto: shutterstock.com Budete potřebovat:

    * 4 jablka, domácí nebo bio

    * 4 chemicky neošetřené pomeranče
    * 4 stonky citronové trávy
    * 250 g čerstvého zázvoru

    * 100 g čerstvých mátových lístků

    * cukr

     

    Postup:

    Z jablek a pomerančů oloupejte pomocí škrabky tence slupku a plody klidně snězte. Všechny přísady pak rozprostřete na plech s pečicím papírem a vložte je do trouby vyhřáté na 100 °C k sušení. Po 10 minutách vyjměte mátu, po 20 minutách jablečné slupky, po 40 minutách pomerančovou kůru, po 50 minutách zázvor a citronovou trávu po hodině a půl. Nechte vše vychladnout, promíchejte a rozdělte do sáčků. Na čaj stačí 2 a půl lžíce cukru na půllitr vroucí vody.

    Jak pečovat o vánoční hvězdu, aby zčervenala a neopadávaly jí listy

    Jak pečovat o vánoční hvězdu, aby zčervenala a neopadávaly jí listy

    Vánoční hvězda může vydržet mnohem déle než jen do Vánoc. Jak vybrat tu správnou a jak ji pěstovat, aby vykvetla i další rok, když mnohým z nás doma…celý článek

  • Luxusní játrová paštika

    Foto: shutterstock.com Budete potřebovat:

    * 500 g kuřecích jater
    * 250 g másla
    * 3 stroužky česneku
    * 2 cibule
    * 80 ml smetany
    * lžičku tymiánu
    * lžičku šalvěje
    * sůl
    * čerstvě namletý pepř
    * zelený pepř na ozdobu

     

    Postup:

    Játra očistěte a nakrájejte je na malé kousky. V pánvi rozpusťte 1 lžíci másla, přidejte nakrájenou cibuli a nadrobno nasekaný česnek. Jakmile cibulka zesklovatí, přidejte jatýrka a pokračujte v restování, dokud nebudou játra měkká. Směs nechte vychladnout a pak ji spolu s většinou másla a smetanou rozmixujte dohladka. Zbylých asi 50 g másla si nechte stranou na závěrečné polití paštiky. Přidejte nasekané lístky šalvěje, tymiánu a paštiku dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem. Pokud máte rádi sušené brusinky nebo ořechy, neváhejte je přidat. Paštikou naplňte vhodnou zavařovačku nebo misky a přelijte ji rozpuštěným zbytkem másla. Na závěr ozdobte zeleným pepřem a skladujte v lednici.

    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte recepty z lineckého těsta

    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte recepty z lineckého těsta

    Kolečka, srdíčka nebo hvězdičky obalené v moučkovém cukru a promazané marmeládou prostě nemohou na svátečním stole chybět. Linecké je klasika. Je křehké,…celý článek

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz