Když kapr nechutná: Vyměňte ho na Štědrý den za lososa | Recepty.Blesk.cz

Když kapr nechutná: Vyměňte ho na Štědrý den za lososa

Foto: shutterstock.com
16.12.2015 / 06:00

Kapr na štědrovečerním stole je sice klasika, ale pravda je, že chutná jen málokomu. Lososa však miluje skoro každý. Přestože se na něj trojobal nehodí, není důvod, proč byste si ho na Štědrý večer nemohli připravit. Je totiž jemný, lahodný, jeho příprava je rychlá a nabízí mnoho variací.

 

 

Jak naporcovat lososa

Nejprve rybu zbavte šupin, abyste získali filet, se kterým jde pracovat. Poté z filetu odřízněte spodní část – břicho. Je nejtučnější a při restování úpravě může hořknout. Ideálně ho ovšem využijete například do polévky.

 

Vánoční rybí polévka: Vyzkoušejte ji podle šéfkuchařů

Vánoční rybí polévka: Vyzkoušejte ji podle šéfkuchařů

S rybí polévkou je to jako s bramborovým salátem. Každá rodina má jistě svůj recept na tu pravou a jedinou štědrovečerní polévku. Pokud ale máte chuť…celý článek

 

Nejjednodušší je z filetu nakrájet klasické porce, které se hodí nejen na minutkovou úpravu, ale i na pečení. Na minutkovou úpravu se ale velmi hodí také takzvaný motýlek. Veďte nůž, jako byste chtěli z filetu uříznout silnější plátek, ale nedořízněte až do konce. Potom filet dokrojte na stejnou šířku plátku. Když takto ukrojenou porci „otevřete“, vznikne vám steak, který vypadá, jako by byl ukrojený z celé ryby.

 

Jak vybrat brambory na salát? Nejlepší jsou rohlíčky, ale stačí i typ A

Jak vybrat brambory na salát? Nejlepší jsou rohlíčky, ale stačí i typ A

Základ bramborového salátu je jasný: domácí majonéza, zelenina a brambory. Jak ale vybrat ty nejlepší brambory? Vyznáte se ve varných typech? A víte,…celý článek

 

Filet můžete samozřejmě také zbavit kůže, pokud ho chcete připravovat bez kůže, například na tatarák. Velmi ostrým nožem veďte řez podél kůže. Pokud vám na ní zůstane tenká vrstva masa, nevadí. Společně s ní se zbavíte také hnědého podkožního tuku a zůstane vám jen krásný kus čerstvého masa.

 

Jak lososa připravit? Vyzkoušejte jeden z našich receptů:

VIDEO: Losos s rajčaty a fenyklem

VIDEO: Losos s rajčaty a fenyklem

Tento recept šéfkuchaře Radka Davida vás nadchne vyváženou kombinací chutí a snadnou přípravou.celý článek

Losos s bylinkovou omáčkou

Losos s bylinkovou omáčkou

Lososa nemusíte připravovat jen v celku. Špízy s bylinkovou omáčkou chutnají také skvěle!celý článek

Losos s koriandrem

Losos s koriandrem

Losos má výraznou chuť, takže ho stačí doplnit jen bylinkami, jako je třeba koriandr.celý článek

Losos se sezamem

Losos se sezamem

Sezam, sójová omáčka a ananasová šťáva dají filetu z lososa nádech dálného východu.celý článek

 

 

 

 

 

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz