Domácí pizza jako z restaurace: Naučte se křupavé těsto a obložte ho podle chuti | Recepty.Blesk.cz

Domácí pizza jako z restaurace: Naučte se křupavé těsto a obložte ho podle chuti

Znáte někoho, kdo nemá pizzu rád?
Znáte někoho, kdo nemá pizzu rád?
Foto: Shutterstock.com
07.04.2015 / 06:00

Jeden z nejoblíbenějších pokrmů, na kterém si můžete pochutnat ve fast foodech, pizzeriích nebo si ho snadno připravit doma. Variant je neomezeně, ale základem je vždy dobré těsto.

Základní těsto

 

Skvělé těsto na pizzu musí být křupavé, tenké a zároveň křehké.  Doma nikdy nedocílíte efektu pizzy pečené ve speciální peci, ale s naším receptem na základní těsto, se mu hodně přiblížíte. A pokud si do trouby pořídíte tzv. pizza kámen, bude vaše domácí pizza dokonalá.

 

Foto: Shutterstock

Budete potřebovat (na 2 pizzy):

 

  • 500 g hladké mouky
  • 30 cl vlažné vody
  • 25 g droždí
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžičku cukru
  • špetku cukru
  • 3 lžíce olivového oleje

 

Postup:

Droždí rozdrobte, přidejte k němu 3 lžíce vlažné vody a špetku cukru. Nechte vzejít kvásek. Mouku nasypte do mísy, podél okrajů nasypte sůl a do středu vlijte droždí. Přidejte cukr, olej a pomalu přilévejte vodu. Vidličkou vše dobře promíchejte. Těsto zpracovávejte rukou 5 až 10 minut. Podle potřeby přidejte vodu nebo mouku. Těsto musí být hladké a vláčné. Pak z něho vytvarujte bochánek. Dejte ho do mísy, špičkou nože na horní stranu vyryjte kříž, potáhněte fólií nebo přikryjte vlhkou utěrkou. Těsto nechte 1 až 2 hodiny kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Pak těsto rukou opět důkladně propracujte a rozložte na plech potřený olejem. Nejlepšího výsledku dosáhnete, pokud těsto pod utěrkou necháte kynout dalších 30 minut.

Doba přípravy: 20 minut

Doba uležení: 2 hodiny

Doba pečení: 20 minut

 

Nejlepší recepty na pizzu

Pizza Prosciutto

Pizza Prosciutto

Pizza z kynutého těsta je potřena tomatovým základem, pokladena šunkou a posypaná mozzarellou.celý článek

Pizza alla Napoletana podle Sophie Loren

Pizza alla Napoletana podle Sophie Loren

Domácí pizza s ančovičkami, plody moře, rajčaty, mozzarelou, dochucená bazalkou, paremzánem a pepřem.celý článek

Pizza srdce s uzeným lososem a koprem

Pizza srdce s uzeným lososem a koprem

Pizza ve tvaru srdce potřená směsí z rajčat, cibule a mascarpone, posypaná parmezánem a ozdobená plátkem uzeného lososa.celý článek

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Jak připravit těsto na nejlepší tažený štrúdl? Víme, jak na to, aby bylo dokonalé!

Mezi nejoblíbenější moučníky patří zcela určitě jablečný závin. Ovšem pokud chcete, aby byl skutečně vynikající, musíte ho udělat sami doma. Kupované listové těsto sice splní svůj účel, ale nikdy z něj nevykouzlíte takovou

Rybíz dozrává! Udělejte z něj limonádu, rosol, čatní nebo ho zamrazte!

Teplo už je od května, takže se nemůžeme divit, že všechno dozrává mnohem dřív. Třeba rybíz, který patří k nejoblíbenějším druhům ovoce. Je sladký, ale ne moc, obsahuje hodně vitaminů C, B a A, vápník a železo. Bylo by škoda

Nejlepší květákové recepty: Gratinovaný, zapečený nebo karbanátky!

Květák milují nejen ti, kdo nejí maso, ale chutná i dětem. Ať už ho usmažíte jako řízek nebo budete zapékat v troubě se sýrem, nikdy neuděláte chybu. Navíc je to rychlý oběd, který nezabere moc času. A teď v létě není nic

Rychlé a levné večeře ze starých brambor! Placky, pizza nebo zapečené v troubě

Tyhle recepty ze starých brambor musíte zaručeně ochutnat! Zvláště pokud máte doma ještě velké zásoby starých brambor. Byla by škoda je vyhodit, takže vyzkoušejte naše tipy na nejlepší rychlé a levné večeře, které neurazí ani

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz