Pizza alla Napoletana podle Sophie Loren
Domácí pizza s ančovičkami, plody moře, rajčaty, mozzarelou, dochucená bazalkou, paremzánem a pepřem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Na těsto si připravte kvásek tak, že ve vodě rozpusťte droždí se lžičkou cukru.
V míse smíchejte sůl a mouku, udělejte uprostřed této sypké směsi důlek.
Vlijte tam vzešlý kvásek a olivový olej.
Smíchejte to dohromady a vypracujte pečlivě těsto, dokud není pružné, měkké a lesklé.
Vložte jej do olejem vymazané mísy a přikryté nechte na teplém místě vzejít na dvojnásobek.
Vzešlé těsto rozválte a vytahejte na placku tlustou asi půl centimetru mající v průměru zhruba třicet centimetrů.
Umístíme ji na plech posypaný moukou.
Poházejte povrch těsta sekanými rajčaty a mořskými plody, přidejte mozzarellu, ančovičky a další přísady podle chuti.
Posypte povrch bazalkou, parmezánem a pepřem.
Rozpalte olivový olej v hluboké široké pánvi a pak do něj přesuňte pizzu.
Smažte ji zhruba 10 minut, dokud nezezlatoví okraje pizzy a povrch se nezačne škvařit.
Pokud je potřeba, zakryjeme pizzu před koncem přípravy na chvíli poklicí, aby vzniklé horko roztavilo sýr na povrchu.
Hotovou pizzu rozkrojte a ihned podávejte.
Hodnotit recept: