Jablečné trojúhelníky
Korpus z těsta z vyšlehaných vajec upečeme a potřeme kaší z pudinku a jablek. Koláč necháme v chladu ztuhnout, poté jej ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
Postup přípravy
V 500 ml vody rozmíchejte pudinkový prášek zlatý klas.
Přimíchejte také cukr.
Ze směsi uvařte hustou kaši.
Ještě vlažnou kaši rozetřete na upečené těsto.
Poté koláč dejte do chladu ztuhnout.
Oddělte žloutky od bílků.
K bílkům přidejte cukr a šlehejte do pěny.
Přidejte žloutky a došlehejte.
Pomalu přimíchejte olej, 100ml vody a mouku s práškem.
Plech vyložte pečícím papírem.
Těsto rozdělte na plech.
Pečte ve předehřáté troubě 180 °C.
Jablka očistěte, oloupejte a nastrouhejte.
Koláč nakrájejte na trojúhelníky a ozdobte šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Hodnotit recept: