Těstoviny penne s kuřecím masem
Těstoviny penne těstoviny s kuřecím masem a sušenými rajčaty ve smetanové omáčce s tymiánem a vínem.
Ingredience
příloha
1 balíčektěstoviny penne
na pánev
1 hrstrajčata v oleji sušená
1 špetkapetržel
1 balíčeksýr parmezán
1 kscibule kuchyňská
1 špetkapepř černý mletý
1 lžičkatymián sušený
1 dlvíno bílé
1 balíčeksmetana 12%
2 polévková lžíceolej
2 stroužekčesnek
2 špetkasůl
3 kskuřecí prsa
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 25
1.
Těstoviny pene vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 15 minut.
2.
Na oleji orestujeme kuřecí maso nakrájené na kousky, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek.
3.
Přidáme koření: sůl, pepř, tymián, trošku bílého vína, smetanu, sušená rajčata.
4.
Jakmile máme hotové pene smícháme je na pánvi s připravenou směsí a můžeme podávat.
5.
Nakonec posypeme nasekanou petrželkou a posypeme nastrouhaným sýrem.
Hodnotit recept: