Bramborová pizza s rozmarýnem
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180°C.
Plech vyložte pečícím papírem a pokapejte olivovým olejem.
Posolte a posypte pepřem.
Brambory pokrájejte na tenoučké plátky a rozložte na pečící papír.
Pečte 20 minut. Brambory by měly začít zlátnout.
Nechte stranou odležet.
Mezi tím si připravíme omáčku. Jednu lžíci másla rozpustíme na pánvi, přidáme šalotku, česnek a tymián.
Restujeme dozlatova a pak přidáme sůl, víno, citrónovou šťávu a vývar.
Vaříme, až je směs zahuštěná. Odstavíme z plotny a zjemníme máslem.
Rozpalte troubu na maximum (cca 250°C).
Plech vyložte pečícím papírem a na něj rozložte pizzové těsto, obvykle se prodává už vyválené.
Na těsto nalijte omáčku, posypte mozzarelou, pokládejte plátky brambor a posypte čerstvý rozmarýnem a tymiánem.
Pečte 10-12 minut.
Hodnotit recept: