Bramborové šišky Quenelles s parmezánem
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 ksoříšek muškátový
  112 gmáslo
  2 ksvejce (M)
  225 gmouka polohrubá
  500 gbrambory
  60 gstrouhanka
  75 gsýr parmezán strouhaný
  podle chuti
pepř černý mletý
  sůl
  Postup přípravy
Čas přípravy: 40
    Čas vaření/pečení: 30
  1.
    Smíchejte brambory se dvěma vejci, přidejte mouku, sůl, pepř a muškátový oříšek.
2.
    Rukama vypracujte těsto.
3.
    Z něj pak uválejte malé válečky cca 2,5 cm dlouhé a jeden po druhém je házejte do vroucí osolené vody.
4.
    Vařte 10 minut. Sceďte a nechte okapat.
5.
    Zatím v pánvi rozpusťte máslo, až začne hnědnout, přisypte strouhanku a lehce orestujte.
6.
    Uvařené šišky skládejte do zapékací nádoby vysypané polovinou parmezánu.
7.
    Na vrch rovnoměrně nasypte orestovanou strouhanku, zbylý parmazán a polijte rozpuštěným máslem.
8.
    Pečeme na 220°C dozlatova.
Hodnotit recept:


 
           
           
           
         
        