Pizza srdce s uzeným lososem a koprem
Pizza ve tvaru srdce potřená směsí z rajčat, cibule a mascarpone, posypaná parmezánem a ozdobená plátkem uzeného lososa.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Pokud máte pizza těsto zmražené, nechte ho rozmrazit (potřebujete 2 plátky, každý á 150g)
Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia.
Jarní cibulky očistěte, opláchněte a nakrájejte na kroužky.
Omytá rajčata nakrájejte na čtvrtky, odstraňte dužinu a semínka a nakrájejte je na malé kostky.
Pokrájenou jarní cibulku a rajčata smíchejte s mascarpone.
Z těsta vyřízněte podle šablony srdce a opatrně je přeneste na plech vyložený pečícím papírem.
Srdce potřete připravenou směsí a posypejte nastrouhaným parmazánem.
Pečte asi 10 minut.
Na každé srdce pak naaranžujte plátek uzeného lososa a ještě na 1 minutu vložte zpět do trouby.
Dozdobte čerstvým koprem a podávejte teplé.
Hodnotit recept: