Ořechový pletenec
Pletence z kynutého těsta se skořicí, ořechy a rozinkami. Po upečení ještě potřeme cukrovou polevou a dezert je připraven k podávání.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Z mouky, droždí, lžíce cukru a trochy mléka vypracujte těsto.
Přikryjte ho utěrkou a nechte jej na teplém místě kynout asi 30 minut.
Pak těsto uprostřed roztlačte, přidejte dovnitř změklý tuk.
Dále přidejte zbytek mléka, cukr, sůl, vejce a citrónovou kůru z 1 citrónu.
Vše zapracujte do těsta.
Nechte na teplém místě kynout dalších 30 minut.
Vykynuté těsto rozdělte na stejnoměrně velké části.
Každou část vyválejte na obdélník.
Potřete roztopeným máslem, posypte směsí cukru, skořice, ořechů a hrozinek.
Každý kousek sviňte a spleťte.
Pečte dozlatova.
Potom povrch potřete cukrovou polevou tj. smíchejte práškový cukr s vodou.
Nakrájejte na kousky a podávejte.
Hodnotit recept: