Křehké řízky 8x jinak: Klasický vídeňský i kokosové z trouby | Recepty.Blesk.cz

Křehké řízky 8x jinak: Klasický vídeňský i kokosové z trouby

Foto: shutterstock.com
23.09.2016 / 06:00

Když nevíte, co uvařit k večeři, k nedělnímu obědu nebo na výlet, řízky jsou vždy sázkou na jistotu. Vyzkoušejte je v těstíčku, z trouby, s bylinkami nebo podle slavného kuchaře Sapíka.

 

Když řízek, tak jedině vídeňský a z telecího. Alespoň tak to tvrdí slavný český kuchař Jaroslav Sapík. Ten správný má zakrývat celý talíř. A když už v tom budete, připravte si k němu také klasický vídeňský bramborový salát.

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka! Nejlepší je telecí!

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka! Nejlepší je telecí!

"Pravý vídeňský řízek má být podle tradice z telecího masa a obří, přes celý talíř!," tvrdí šéfkuchař Jaroslav Sapík. Nemusíte ale hned kvůli jídlu…celý článek

Řízek s klasickým vídeňským salátem

Řízek s klasickým vídeňským salátem

Až narazíte na telecí, rozhodně si ho dejte. Navíc s výborným vídeňským bramborovým salátem.celý článek

Řízek je sice klasika, ale drobné chuťové obměny mu rozhodně neuškodí. Zkuste například do strouhanky přidat trošku citronové kůry. Společně s hořčicí a česnekem dá řízkům neodolatelnou chuť a vůni.

Řízky s citronovou kůrou

Řízky s citronovou kůrou

Také nejste schopni odolat řízkům? Zkuste tentokrát přidat do strouhanky trošku strouhané citronové kůry!celý článek

A u vylepšení strouhanky ještě zůstaneme. Zkuste do ní přidat čerstvé nebo sušené bylinky a trošku nastrouhaného parmezánu. Pokud je budete smažit na másle, raději použijte to přepuštěné nebo do něj přidejte trošku oleje, aby se bylinky nepřipalovaly.

Řízky v bylinkové krustě

Řízky v bylinkové krustě

Díky bylinkám bude řízek nejen krásně vypadat, ale i skvěle chutnat.celý článek

Pokud vám kuřecí řízky připadají moc suché, není nic snazšího než použít stehenní řízky. Jsou mnohem šťavnatější a přitom dietnější než vepřové. Skvěle chutnají v kabátku ze strouhanky a ořechů.

Stehenní řízky v ořechovém kabátku

Stehenní řízky v ořechovém kabátku

Vyzkoušejte tentokrát řízky z kuřecích stehen. Jsou šťavnatější a v oříškové strouhance chutnají přímo božsky.celý článek

Řízky obalené ve strouhance jsou sice klasika, čím dál populárnější je ale obalit je v drti z kukuřičných lupínků. Jsou totiž dokonale křupavé a také jejich chuť je zkrátka nenapodobitelná.

Řízky s kukuřičnými lupínky

Řízky s kukuřičnými lupínky

Milujete klasické řízky? Vyzkoušejte jejich úchvatně křupavou variantu a obalte je v kukuřičných lupíncích.celý článek

Vepřové maso a pivo jdou odjakživa k sobě. Proč to tedy nezkombinovat a neusmažit vepřové řízečky v pivním těstíčku? Podávejte s vařenými bramborami hustě posypanými bylinkami.

Řízky v pivním těstíčku

Řízky v pivním těstíčku

Kombinace vepřového masa a pivního těstíčka je v tomto receptu zkrátka neodolatelná.celý článek

Nemáte rádi řízky smažené na oleji? Není problém, tyto kuřecí řízečky obalené ve strouhaném kokosu snadno upečete v troubě. Podávejte je se zeleninovým salátem a nejrůznějšími ovocnými dipy. Například s mangovým chutney jsou prostě dokonalé.

Kokosové řízečky z trouby

Kokosové řízečky z trouby

Jde to i bez litrů oleje, ale usmažit na pánvi je můžete vždycky.celý článek

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz