Podzimní polévky zahřejí a dodají sílu! Cibulačka, gulášovka, fazolačka nebo čočková | Recepty.Blesk.cz

Podzimní polévky zahřejí a dodají sílu! Cibulačka, gulášovka, fazolačka nebo čočková

Foto: Shutterstock
28.09.2018 / 06:00

Podzim je tady s plnou parádou. Sluníčko sice ještě svítí, ale už nemá takovou sílu jako před pár týdny. Venku už je, obzvlášť ráno a dopoledne, chladněji a naše tělo potřebuje pořádně zahřát. Vyměňte zeleninové saláty za teplé polévky, které můžete jíst i jako hlavní chod. Tyhle znáte?

 

Máte prázdnou lednici a ve spíži jen cibuli? Vrhněte se do přípravy cibulačky. Cibulová polévka pochází původně z Francie, ovšem existuje spousta variant. Polévka je jednoduchá, rychlá a chutná skvěle. A přidat do ní můžete i houby a další ingredience.

Francouzská cibulová polévka

Francouzská cibulová polévka

Francouzská cibulová polévka gratinovaná sýrem Gruyere.celý článek

Zapečená cibulová polévka s houbami

Zapečená cibulová polévka s houbami

Polévka z cibule, česneku, hříbků a vývaru, nalitá do hrnečků a zapečená v troubě s pokličkou z listového těsta. celý článek

Máte raději klasiku v podobě gulášovky? Gulášové polévky jsou vydatné a rozhodně zasytí a zahřejí. Gulášová polévka je tradiční druh maďarské polévky, která obsahuje rozemleté maso, cibuli a vařené brambory. Typické jsou červená barva, hustota a velmi výrazná chuť.

Domácí gulášová polévka

Domácí gulášová polévka

Nic nepotěší v zimě tak, jako talíř horké polévky, ve které stojí lžíce.celý článek

Babiččina gulášová polévka

Babiččina gulášová polévka

Gulášová polévka je pokaždé jiná. Ta pravá se ale vaří z hovězího masa. Ovšem ne z kližky, jako klasický hovězí guláš, ale z libovějšího hovězího krku.…celý článek

Jste milovníkem luštěnin? Pak si rozhodně nenecháte ujít čočkovou nebo fazolovou polévku. Tyhle polévky se hodí zvláště pro sychravé večery nebo víkendové obědy, kdy venku pořádně fičí a je chladno. Ideální je nechat luštěniny přes noc namočené, aby tolik nenadýmaly.

Italská čočková polévka s rajčaty

Italská čočková polévka s rajčaty

Polévka z čerstvé zeleniny nikdy nezklame. Pokutnejte si na skvělé a ověřené chuti Itálie.celý článek

Fazolová polévka

Fazolová polévka

Tato polévka z červených fazolí je hotová raz dva a dokonale vás zasytí.celý článek

Fazolačka s masem

Fazolačka s masem

Luštěniny jsou zdravé, levné a skvěle zasytí. V podobě svačinové polévky je budete zbožňovat.celý článek

K podzimu patří i další potravina, a tou je kysané zelí. Je to navíc zelenina, která v českých krajích roste a konzumuje se odjakživa, takže receptů na zelné polévky existují desítky. Zelí obsahuje spoustu vitaminů, které podporují imunitu a jsou prevencí před různými nemocemi, včetně rakoviny jater.

Rychlá zelňačka

Rychlá zelňačka

Zelí je plné vitamínů C a polévka vás pěkně zahřeje. Ideální pokrm v zimních dnech!celý článek

 

Zelňačka s uzenými knedlíčky

Zelňačka s uzenými knedlíčky

Zelná polévka je naprostá klasika. Ať už ji děláte bílou nebo s paprikou. Zkuste ji proto tentokrát ozvláštnit lahodnými knedlíčky z uzeného masa.celý článek

Parádní zelňačka

Parádní zelňačka

Výborná smetanová zelňačka s uzeným masem. Zelňačka je velice hutná,zahuštěna paprikovou jíškou a domácími nočky.Zároveň zjemněná smetanou a lehce…celý článek

 

Milujete bramboračku? Naučte se ji podle našeho VIDEORECEPTU:

720p 480p 360p 240p
Polévka je grunt: Naučte se tradiční bramboračku podle Dity P. • 

 

 

Diskuse k článku

.

Recepty z mletého masa, které nikdy neomrzí! Sekaná, rizoto nebo pirohy!

Mleté maso je vděčné, univerzální a můžete ho ochucovat na tisíc způsobů. A nikdy se neomrzí. Lze z něj připravit oblíbené karbanátky, sekanou, ale také můžete experimentovat a vyzkoušet recepty, které pocházejí třeba z

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Seriály, filmy, kino a TV

Porotkyně StarDance Drexler promluvila po…

Včerejší první vyřazování ve StarDance nechalo všechny v šoku. Vypadla velká favoritka, temperamentní…

celý článek »

Krimi

Zvrat v případu pašeračky Terezy! Soudce…

Deset měsíců sedí Tereza H. ve vazbě v Láhauru poté, co byla na tamním letišti chycena s 9 kily heroinu…

celý článek »

Královské rodiny

Těhotnou Meghan Markle vyčerpala náročná…

Meghan Markle (37) se vydala se svým manželem princem Harrym (34) na první oficiální návštěvu Austrálie,…

celý článek »

VIP sport

Šok pro legendárního Maradonu: Závažná operace…

Podepsala se na něm nejen náročná fotbalová kariéra, ale i nadváha. Fotbalová ikona Diego Maradona…

celý článek »