Podzim je tady s plnou parádou. Sluníčko sice ještě svítí, ale už nemá takovou sílu jako před pár týdny. Venku už je, obzvlášť ráno a dopoledne, chladněji a naše tělo potřebuje pořádně zahřát. Vyměňte zeleninové saláty za teplé polévky, které můžete jíst i jako hlavní chod. Tyhle znáte?
Máte prázdnou lednici a ve spíži jen cibuli? Vrhněte se do přípravy cibulačky. Cibulová polévka pochází původně z Francie, ovšem existuje spousta variant. Polévka je jednoduchá, rychlá a chutná skvěle. A přidat do ní můžete i houby a další ingredience.
Zapečená cibulová polévka s houbami

Polévka z cibule, česneku, hříbků a vývaru, nalitá do hrnečků a zapečená v troubě s pokličkou z listového těsta. celý článek
Máte raději klasiku v podobě gulášovky? Gulášové polévky jsou vydatné a rozhodně zasytí a zahřejí. Gulášová polévka je tradiční druh maďarské polévky, která obsahuje rozemleté maso, cibuli a vařené brambory. Typické jsou červená barva, hustota a velmi výrazná chuť.

Gulášová polévka je pokaždé jiná. Ta pravá se ale vaří z hovězího masa. Ovšem ne z kližky, jako klasický hovězí guláš, ale z libovějšího hovězího krku.…celý článek
Jste milovníkem luštěnin? Pak si rozhodně nenecháte ujít čočkovou nebo fazolovou polévku. Tyhle polévky se hodí zvláště pro sychravé večery nebo víkendové obědy, kdy venku pořádně fičí a je chladno. Ideální je nechat luštěniny přes noc namočené, aby tolik nenadýmaly.
Italská čočková polévka s rajčaty

Polévka z čerstvé zeleniny nikdy nezklame. Pokutnejte si na skvělé a ověřené chuti Itálie.celý článek

Luštěniny jsou zdravé, levné a skvěle zasytí. V podobě svačinové polévky je budete zbožňovat.celý článek
K podzimu patří i další potravina, a tou je kysané zelí. Je to navíc zelenina, která v českých krajích roste a konzumuje se odjakživa, takže receptů na zelné polévky existují desítky. Zelí obsahuje spoustu vitaminů, které podporují imunitu a jsou prevencí před různými nemocemi, včetně rakoviny jater.

Zelná polévka je naprostá klasika. Ať už ji děláte bílou nebo s paprikou. Zkuste ji proto tentokrát ozvláštnit lahodnými knedlíčky z uzeného masa.celý článek

Výborná smetanová zelňačka s uzeným masem. Zelňačka je velice hutná,zahuštěna paprikovou jíškou a domácími nočky.Zároveň zjemněná smetanou a lehce…celý článek
Milujete bramboračku? Naučte se ji podle našeho VIDEORECEPTU: