Podzimní polévky zahřejí a dodají sílu! Cibulačka, gulášovka, fazolačka nebo čočková | Recepty.Blesk.cz

Podzimní polévky zahřejí a dodají sílu! Cibulačka, gulášovka, fazolačka nebo čočková

Foto: Shutterstock
28.09.2018 / 06:00

Podzim je tady s plnou parádou. Sluníčko sice ještě svítí, ale už nemá takovou sílu jako před pár týdny. Venku už je, obzvlášť ráno a dopoledne, chladněji a naše tělo potřebuje pořádně zahřát. Vyměňte zeleninové saláty za teplé polévky, které můžete jíst i jako hlavní chod. Tyhle znáte?

 

Máte prázdnou lednici a ve spíži jen cibuli? Vrhněte se do přípravy cibulačky. Cibulová polévka pochází původně z Francie, ovšem existuje spousta variant. Polévka je jednoduchá, rychlá a chutná skvěle. A přidat do ní můžete i houby a další ingredience.

Francouzská cibulová polévka

Francouzská cibulová polévka

Francouzská cibulová polévka gratinovaná sýrem Gruyere.celý článek

Zapečená cibulová polévka s houbami

Zapečená cibulová polévka s houbami

Polévka z cibule, česneku, hříbků a vývaru, nalitá do hrnečků a zapečená v troubě s pokličkou z listového těsta. celý článek

Máte raději klasiku v podobě gulášovky? Gulášové polévky jsou vydatné a rozhodně zasytí a zahřejí. Gulášová polévka je tradiční druh maďarské polévky, která obsahuje rozemleté maso, cibuli a vařené brambory. Typické jsou červená barva, hustota a velmi výrazná chuť.

Domácí gulášová polévka

Domácí gulášová polévka

Nic nepotěší v zimě tak, jako talíř horké polévky, ve které stojí lžíce.celý článek

Babiččina gulášová polévka

Babiččina gulášová polévka

Gulášová polévka je pokaždé jiná. Ta pravá se ale vaří z hovězího masa. Ovšem ne z kližky, jako klasický hovězí guláš, ale z libovějšího hovězího krku.…celý článek

Jste milovníkem luštěnin? Pak si rozhodně nenecháte ujít čočkovou nebo fazolovou polévku. Tyhle polévky se hodí zvláště pro sychravé večery nebo víkendové obědy, kdy venku pořádně fičí a je chladno. Ideální je nechat luštěniny přes noc namočené, aby tolik nenadýmaly.

Italská čočková polévka s rajčaty

Italská čočková polévka s rajčaty

Polévka z čerstvé zeleniny nikdy nezklame. Pokutnejte si na skvělé a ověřené chuti Itálie.celý článek

Fazolová polévka

Fazolová polévka

Tato polévka z červených fazolí je hotová raz dva a dokonale vás zasytí.celý článek

Fazolačka s masem

Fazolačka s masem

Luštěniny jsou zdravé, levné a skvěle zasytí. V podobě svačinové polévky je budete zbožňovat.celý článek

K podzimu patří i další potravina, a tou je kysané zelí. Je to navíc zelenina, která v českých krajích roste a konzumuje se odjakživa, takže receptů na zelné polévky existují desítky. Zelí obsahuje spoustu vitaminů, které podporují imunitu a jsou prevencí před různými nemocemi, včetně rakoviny jater.

Rychlá zelňačka

Rychlá zelňačka

Zelí je plné vitamínů C a polévka vás pěkně zahřeje. Ideální pokrm v zimních dnech!celý článek

 

Zelňačka s uzenými knedlíčky

Zelňačka s uzenými knedlíčky

Zelná polévka je naprostá klasika. Ať už ji děláte bílou nebo s paprikou. Zkuste ji proto tentokrát ozvláštnit lahodnými knedlíčky z uzeného masa.celý článek

Parádní zelňačka

Parádní zelňačka

Výborná smetanová zelňačka s uzeným masem. Zelňačka je velice hutná,zahuštěna paprikovou jíškou a domácími nočky.Zároveň zjemněná smetanou a lehce…celý článek

 

Milujete bramboračku? Naučte se ji podle našeho VIDEORECEPTU:

Video se připravuje ...
Polévka je grunt: Naučte se tradiční bramboračku podle Dity P. • 

 

 

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz