Rychlá zelňačka
Zelí je plné vitamínů C a polévka vás pěkně zahřeje. Ideální pokrm v zimních dnech!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 ksklobása papriková
1 ksžloutek
150 gzelí kysané
2 lžičkapaprika mletá sladká
20 gmouka hladká
200 gbrambory
250 mlsmetana kysaná
30 gmáslo
podle chuti
sůl
ocet
kmín celý
Postup přípravy
Čas přípravy: 40
1.
Nakládané zelí nakrájejte na menší kousky a opláchněte.
2.
Poté dejte do hrnce s vodou, přidejte kmín, sůl, na kostičky nakrájené brambory a vařte.
3.
Poté, co zelí změkne, dochuťte octem a přilijte kysanou smetanu smíchanou s moukou.
4.
Nakonec přidejte žloutek, rozpuštěné máslo, mletou sladkou papriku, na kolečka nakrájenou klobásu a chvilku povařte.
Hodnotit recept: