Zapečená cibulová polévka s houbami
Polévka z cibule, česneku, hříbků a vývaru, nalitá do hrnečků a zapečená v troubě s pokličkou z listového těsta.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Cibuli a česnek oloupjte, nakrájejte na plátky.
Očistěté hříbky nakrájejte.
Cibuli a česnek krátce opečte na oleji.
Zalijte horkým vývarem, přidejte hříbky a 15 minut povařte.
Polévku dochuťte solí, pepřem, kmínem a zelenou petrželkou.
Listové těsto vyválejte na plát (cca 4 mm silný).
Vyřízněte z něj 4 kolečka tak, aby byla větší než hrneček.
Polévku rozdělte do 4 hrnečků, okraje potřete vejcem.
Jako pokličku použijte vykrájená kolečka listového těsta.
Těsto důkladně přitiskněte k okraji šálku, vrch potřete rozšlehaným vejcem.
Zapečte při 190 °C.
Až se »poklička« z těsta nafoukne a dostane zlatavou barvu, polévka je hotová.
Hodnotit recept: